Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Tukuma Mākslas muzejs aicina ceļot laikā

EasyGet.lv, 19.04.2012. 12:22

26. aprīlī plkst. 16:00 Tukuma Mākslas muzejā sadarbībā ar kim? Laikmetīgās mākslas centru tiks demonstrēta tematiska audiovizuāla programma ar piedāvājumu ceļot laikā – „Laika mašīna", informē Mākslas muzeja vadītāja Līga Lindenbauma.

Turpinot muzejā notiekošās izstādes „Attēlu atmiņa" (Arnis Balčus, Andrejs Grants, Katrīna Neiburga) tematiku – mākslas darba spēju atdzīvināt agrākos notikumus, iesaistīties atmiņu procesā vai tieši otrādi – aktualizēt apzināti aizmirstus notikumus, Viktorijas Eksas un kim? veidotā audiovizuālā programma par tēmu „Jaunība" pievērsīsies salīdzinoši nesenās pagātnes jauno cilvēku ikdienai, dzīves apstākļiem, hobijiem, satraukumiem un vēlmēm.

Programmas pamatā izmantots oficiālās audiovizuālās kultūras mantojums jeb Valsts Kinofotofonodokumentu arhīva materiāls. Izmantojot 1960.-1990. gadu Latvijā uzņemtus kinomateriālus, programma pievēršas dažādiem ikdienas dzīves aspektiem un sabiedrības kopējām atmiņām par to, kas un kā, laikam ritot, mainījās; kā pārtapa ikdienā lietotie produkti, jēdzieni un pazīstamas lietas un vietas.

Mūsu šodienas atmiņai ir savs aptuvenais periods, un tieši tāpēc programmas autore Viktorija Eksta par savu pētniecības objektu laika mašīnas seansos padarījusi tieši 1960.-1990. gadus ģeogrāfiskā Latvijas teritorijas apgabala ietvaros. Seansu pavadīs neliels komentārs sižeta un perioda kino valodas būtības tālākam izvērsumam. Pirms programmas sākuma būs iespēja tikties arī ar kim? Laikmetīgās mākslas centra vadītāju Zani Onckuli.

Programmas autore Viktorija Eksta ir brīvmāksliniece un kino pētniece ar pieredzi arhīva kino un filmu restaurācijā, kas iegūta stažējoties Haghefilm laboratorijā Amsterdamā un Vīnes kino muzeja arhīva digitālās restaurācijas laboratorijā.
Kino materiāls tiek demonstrēts oriģinālvalodā (latviešu un krievu) ar titriem valsts valodā. Plānotais seansa ilgums – 75 minūtes.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti.

Izstāde „Attēlu atmiņa" apskatāma līdz 13. maijam.

Atbalsta: Tukuma Novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Plašāk: www.tukumamuzejs.lv, www.kim.lv, liga.lindenbauma@tukumamuzejs.lv

Darba laiks: O – P: 11.00 – 17.00; S, Sv: 11.00 – 16.00

Ieejas maksa:
Bērniem, skolēniem, studentiem – bezmaksas
Pensionāriem – 0,40 Ls
Pieaugušajiem – 0,60 Ls
Ģimenes biļete (2 pieaugušie, 1 vai vairāki bērni) – 1,00 Ls

Tukuma Mākslas muzejs: Harmonijas iela 7, Tukums, LV-3100, T.:63182392.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV