Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rekonstruēs Kuldīgas novada muzeja iekštelpas

EasyGet.lv, 24.04.2012. 11:01

Maijā plānots uzsākt Kuldīgas novada muzeja rekonstrukciju un interjera restaurāciju. Pirms remontdarbi sākušies, vēl var paspēt apskatīt izstādes „Kārlim Lejniekam- 100", „Gaismas atspulgs", Ilonas Jahimovičas antīko spogulīšu kolekcija, „Kuldīgas namu durvis", 20.gs sākuma skolas klasi un vecmeistara Voldemāra Vimbas akvareļus, kuros attēloti Latvijas novadu tautastērpi.
Rekonstruēs Kuldīgas novada muzeja iekštelpas

28. aprīlī, kad Kuldīgā notiks palu šovs „Lido zivis Kuldīgā", muzejs aicina visus, kam uzvārdā Vimba, „salidot" Kuldīgā, lai apskatītu uzvārda brāļa darbu izstādi un baudītu svētkus. Visām Vimbām, kā arī citiem, kam uzvārdā zivs nosaukums, izstādes apmeklējums būs bez maksas. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts līdz 29. aprīlim, restaurācija tiks pabeigta 2013. gada rudenī.

Restaurācijas laikā tiks sakārtotas muzeja iekštelpas, restaurētas krāsnis un atjaunoti sienu gleznojumi, vēsturiskie grīdu krāsojumi un citas detaļas. Pēc restaurācijas muzeja trešajā stāvā plānots iekārtot pilsētas vēsturei veltītu ekspozīciju, otrajā stāvā tiks iekārtota ekspozīcija „Turīga pilsoņa dzīvoklis Kuldīgā 20. gs. sākumā", savukārt pirmajā stāvā tiks izveidots apmeklētājiem ērts informācijas un klientu apkalpošanas centrs.

Remonta laikā muzejs turpinās darbu, veidojot ceļojošās izstādes. Vasarā plānots atjaunot ekspedīciju tradīcijas, turpināsies arī muzeja organizētie semināri novadpētniecības entuziastiem un rokdarbnieču kopas „Čaupe" tikšanās. Rudenī plānots rīkot zinātnisku konferenci, kurā tiks apskatīta pilsētas vēsturē svarīga, bet līdz šim maz pētīta tēma - ebreji Kuldīgā. Netiks pārtraukts darbs krājuma nodaļā, kas ,iepriekš piesakoties, ir pieejama ikvienam, kas vēlas pētīt Kuldīgas novada vēsturi. Muzeja pārraudzībā ir arī „Goldingen Cinema"- brīvdabas kino Kuldīgas Pilsētas dārzā tiks rādīts katru sestdienas novakari.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV