Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas labākie dejotāji sniegs koncertu Liepājā

EasyGet.lv, 25.04.2012. 13:44

Latvijā un pasaulē atzīti un godalgoti dejotāji 2. jūnijā pulksten 18 koncertēs Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē. Kopumā koncertā piedalīsies septiņu deju stilu pārstāvji, katrs ar trīs paraugdemonstrējumiem.
Latvijas labākie dejotāji sniegs koncertu Liepājā

Sporta deju stilu pārstāvēs Eiropas Savienības čempioni, vairākkārtēji Latvijas čempioni, pirmo vietu ieguvēji atklātajos Austrijas, Somijas, Dānijas, Polijas un Vācijas Latīņamerikas deju čempionātos Vjačeslavs Višņakovs un Tereza Kižlo.

Ar Standartdejām priecēs Eiropas čempionāta pusfinālisti, kā arī Standartdeju programmas pusfinālisti Pasaules spēlēs (World games), Eiropas Kausa finālisti un trīskārtējie Latvijas čempioni Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka.

Mākslas vingrošanas stilu pārstāvēs Olga Gusarčuka - starptautiskas klases sporta meistare, pieckārtēja Latvijas čempione un Latvijas pirmās olimpiādes uzvarētāja.

Vienu no kaislīgākajiem deju stiliem, Argentīnas tango, pasniegs pieredzējušākais tango pāris Latvijā - Zigmunds Āboliņš ar partneri Margitu Antonovu. Viņi ir īpašnieki un pasniedzēji vienam no retajiem Argentīnas tango klubiem Latvijā El Naranjerito. Zigmunds un Margita trenē pārus ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Savu dejas prasmi viņi ir attīstījuši pie pasaules vadošajiem tango pasniedzējiem no Argentīnas.

Salsas stilu pārstāvēs Mihails Gubenko un Aļina Pavlova, kuri deju pasaulē sevi pierāda jau vairāk nekā septiņus gadus. Mihails un Aļina ir Latīņamerikas deju speciālisti un treneri. Veiksmīgi pasniedz salsu sociālo deju skolā MamboLoco, specializējas New York stilā. Mihails un Alina ir pirmie pasniedzēji Latvijā, kas savus audzēkņus iepazīstinājuši ar tādiem deju žanriem kā Cuban Son, Pachanga un Cuban Rumba. Piedalījās šādos deju festivālos - Riga Salsa Festival 2011, Latvian Salsa Festival 2010, kā arī starptautiskajos pasākumos Maskavā, Tallinā, Minskā un Sanktpēterburgā. Pirmās vietas ieguvēji starptautiskajās sacensībās Solo Shines 2011 un Salsas Maratona 2011 uzvarētāji.

Koncertā tiks pārstāvēts arī rokenrola stils. Aivars Teteris ar Rūtu Teteri-Bērziņu - dejotāji ar divdesmit piecu gadu pieredzi tādos rokenrola un svinga deju stilos kā sporta rokenrols, bugi-vugi, lindihops, afroamerikāniskais džezs, čarlstons, u.c. Daudzkārtēji Latvijas čempioni un vairāku Pasaules čempionātu un Pasaules kausu dalībnieki sporta rokenrola augstākajā meistarības klasē pieaugušajiem, kā arī treneri, kuru audzēkņi guvuši augstus sasniegumus. Aivars ar Rūtu ir rokenrola deju grupas „Ķengurroks" vadītāji, kuri apmāca un popularizē šos rokenrola un svinga deju stilus, sadarbojoties ar tādiem sabiedrībā zināmiem māksliniekiem kā Pitu Andersonu, Ivaru Pētersonu, Mariju Naumovu, rokenrola orķestri Keksi, Raita Ašmaņa bigbandu, Intaru Busuli un Sweet Waters u.c.

Step stilu pārstāvēs Māris Pūris, kurš ir pirmā Latvijas čempiona titula ieguvējs Atklātajā Latvijas stepa dejas čempionātā 2009.gadā, kā arī pirmais, kurš rīkoja stepa dejas festivālu Latvijā Tap in Riga. Ir pirmās stepa dejas studijas Top Tap Company dibinātājs. Stepa dejas attīstītājs, meistarklašu vadītājs un bieži vien sacensību žūrijas loceklis. Kā īpašais viesis ar solo priekšnesumiem uzstājies vairākos starptautiskos pasākumos, kuri norisinājās Lietuvā, Krievijā, Ukrainā u.c. Regulāri priecē arī Latvijas skatītājus ar saviem priekšnesumiem.

Pasākumu vērot aicināts ikviens profesionālās un kvalitatīvās dejas mākslas cienītājs.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā Biļešu servisa kasēs (www.bilesuserviss.lv) visā Latvijā, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV