Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Deju kopa „Videnieki" aicina uz jubilejas koncertu

EasyGet.lv, 25.04.2012. 15:27

Sestdien, 28. aprīlī, plkst. 18.30 VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, notiks deju kopas „Videnieki" 20 gadu jubilejas koncerts „Izrakstīju goda kreklu", informē Taiga Ludborža. Koncertā tiks izdejota latviešu rakstu zīmju tematika, kopā uz skatuves pulcējot ap 100 dejotāju.
Deju kopa „Videnieki" aicina uz jubilejas koncertu

Senlatviešu zīmes un raksti ir mantojums, kas līdz pat mūsdienām sev līdzi nes spēcīgu vēstījumu. „Rakstu simboliskā nozīme ir dziļi iekodēta mūsu ikdienā un kultūrā. Zīmju un rakstu spēku pastiprina skaņa, dziesma un kustība, kas ir dejas pamatā. „Videnieki" savā 20 gadu jubilejas koncertā dejā savīs latvju rakstu zīmes, sniedzot mūsdienīgu skatu uz tautas deju horeogrāfiju," stāsta deju kopas vadītāja, koncerta režisore un horeogrāfe Taiga Ludborža.

Koncerts veidots divās daļās un tajā tiks izdejotas skaistākās deju horeogrāfijas „Videnieku" un „Bramaņu" izpildījumā.

Par ielūgumiem interesēties, zvanot Taigai Ludboržai 29223407.

Deju kopa „Videnieki" ir vidējās paaudzes deju kolektīvs, kas izveidots 1991. gadā. Tās vadītāja ir Dziesmu svētku virsvadītāja, horeogrāfe Taiga Ludborža. „Videnieki" regulāri piedalās deju skatēs, un koncertē. Kolektīvu raksturo radoša enerģija, dzīvesprieks un savstarpēja draudzība. Deju kopā pašlaik apvienoti 38 dejotāji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV