Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Melānijas Vanagas muzejs aicina uz Muzeju nakti

EasyGet.lv, 09.05.2012. 09:29 | komentāri (1)

19. maijā Melānijas Vanagas muzejā Amatas novadā gaidīti lieli un mazi muzeju draugi. Muzeju naktī būs atvērta rakstnieces muzejistaba un zemnīca, kā arī apmeklētājus gaidīs īpaša pasākumu programma, informē muzeja vadītāja Ingrīda Lāce.

18.00 -19.00 Amatas pamatskolas zālē sasveicināšanās un iepazīšanās ar daudz, daudz lellēm(princesēm, pelnrušķītēm, pirātiem un raganām) no Lūcijas Volbergas lielās saimes.
Kas ir Lūcija? Ļoti neparasts cilvēks, viņa saprot leļļu valodu, aizraujoši prot stāstīt, raksta dzejoļus. Jā, viņa dzimusi Sibīrijā, Tjuhtjetā, tieši tur, kur 16 gadus izsūtījumā pavadīja Melānija Vanaga.

19.00 -20.00 sarunas ar lellēm un Lūciju. Ja vēlies, līdzi paņem savu lelli, un varbūt arī Tu zini kādu dziesmiņu vai dzejolīti.

20.00 - 20.30 visi kopā dosimies neklātienes ceļojumā pa Amatas upi no Melturiem līdz ietekai Gaujā.Ceļā mūs pavadīs Lūcija Kārkliņa, kurai Amata ļoti tuva un mīļa, tāpat kā M.Vanagai. Lūcijai daudz fotogrāfiju, tās skatīsim uz lielā ekrāna.

21.00 - vakara noslēgumā - Sibīrijas zupa ugunskura gaismā.

Muzeja nakts notikumus atbalsta Amatas pamatskolas kolektīvs, "Amatas novada Attīstības fonds", Amatas novada pašvaldība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV