Pirmdiena, 17.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Artis, Artūrs;

Vērmanes dārzā demonstrēs bērnu animācijas filmas

EasyGet.lv, 11.05.2012. 11:15

Sestdien, 12. maijā, no plkst. 12:00 Vērmanes dārzā Rīgā notiks Eiropas nedēļas centrālais pasākums – Eiropas Savienības (ES) dārza svētki, kuru ietvaros ES mājas teltī tiks demonstrētas animācijas filmiņas, kas tapušas ar ES fonda MEDIA atbalstu, informē Nacionālā kino centra informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule. Tās ir bērnu un arī pieaugušo gan Latvijā, gan arī ārpus tās iemīļotas filmas, kuras guvušas arī ievērojamus starptautiskus panākumus dažādos festivālos.
Vērmanes dārzā demonstrēs bērnu animācijas filmas

Korida, 5', 2012, Animācijas Brigāde, režisors Jānis Cimermanis – par leģendārās un drosmīgās Avārijas Brigādes glābšanas darbiem Madridē, glābjot toreadoru no satrakota vērša.

Kā Lupatiņi mazgājās, 7', 2010, Atom Art, režisors Edmunds Jansons – par audumu mājas bērniņiem, kuri iepazīst vannas istabas pasauli.

Kāpēc varde nedziedāja?, 15', 2009, JetMedia, režisors Nils Skapāns – par Austras Koka gariņiem, kas glābj meža iemītniekus no sausuma.

Turpat bērniem būs iespēja izkrāsot pastkartes ar animācijas filmiņu tēliem un doties uz pastu, lai tās nosūtītu kādam tuvam un mīļam cilvēkam.

Filmu demonstrēšanu organizē Nacionālais kino centrs un MEDIA Desk Latvija, sadarbībā ar filmu studijām Animācijas Brigāde, AtomArt un JetMedia.

Foto: Kadrs no animācijas filmas "Korida". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV