Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ivars Tontegode un Normunds Zālamans iestudē "Mesiju"

EasyGet.lv, 14.05.2012. 13:36

Bijušās Tabakas fabrikas telpās 1. un 3. jūnijā būs skatāms projekts – izrāde „Mesija", informē Monta Kononova.
Ivars Tontegode un Normunds Zālamans iestudē "Mesiju"

Divi jauni izaicinājuma pilni mākslinieki, Ivars Tontegode un Normunds Zālamans, 2011. gadā nolēma kopīgās pārdomās par Latvijas tautiešu likteni radušos diskusiju ietērpt rakstiskā formā, kas tālāk lika pamatus domai par izrādes iestudēšanu. Šī iemesla dēļ kopā pulcējas radošu cilvēku komanda ar kopīgu mērķi – iestudēt izrādi, kas tapusi pēc abu iepriekš minēto mākslinieku veidotās oriģināldramaturģijas – latviešu drāmas "Mesija". Lugā apskatīti vēsturiski reliģiskie pirmkodi, kas atspoguļo mūžīgi esošās divdabības cīņu, virzību uz attīstību un atveseļošanos.

Lugas pamatā tiek risināts jautājums - cik tālu latvietis ir latvietis? 21. gadsimtā latviešiem ir arvien grūtāk pamatot savu eksistenci, tikai dziļi ieskatoties sevī un attīrot vēsturiskos uzslāņojumus, ir iespējams ieskatīties saknēs, pirmsākumā. Katram indivīdam tāpat kā nācijai ir sava vieta un uzdevums, tikai sabangotā ūdenī grūti saskatīt paša atspulgu. Attīrīt savu latvieša atspulgu no gružiem un sēnalām,- tas ir mūsu visu virsuzdevums.

Pārējie radošās komandas dalībnieki: scenogrāfs Artūrs Arnis, kostīmu mākslinieces Līga Radziņa un Kate Putniņa, gaismotājs Jānis Sniķers, producentes Monta Kononova un Kristīne Hlevinska.

Izrādē piedalās Kaspars Kārkliņš, Dana Lāce, Valters Gailis, Edgars Kaufelds, Antons Zamisļajevs, Jurijs Djakonovs, Armands Berģis, Romāns Bargais, Daumants Švampe, Imants Šai, Jānis Kirmuška.

Izrāde "Mesija" ir nekomerciāla rakstura projekts, kura mērķis ir veicināt skatuves mākslas attīstību neordinārā vidē. Par izrādes vietu ir izvēlētas bijušās Rīgas Tabakas fabrikas telpas, kuru estētika un ģeogrāfiskais novietojums ir ļoti piemērots šī mērķa īstenošanai.

Izrāde "Mesija" tiks demonstrēta bijušās Tabakas fabrikas telpās, Miera ielā 58, Rīgā, 1. un 3. jūnijā plkst. 19:00.

Biļetes iespējamas iegādāties www.bilesuparadize.lv; biļešu cenas 5 Ls un 3 Ls (skolniekiem, studentiem, pensionāriem).

Projekts tapis ar VKKF un Rīgas domes atbalstu.

Vairāk informācijas www.twitter.com/mesija_naak

Foto: Izrādes "Mesija" publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV