Otrdiena, 11.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Mairis, Ingus, Vidvuds;

Raidījumā „Remarka": drāma „Indrāni", studijā - dramaturgs Jānis Balodis

EasyGet.lv, 16.05.2012. 13:55

Sestdien, 19. maijā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00 skanēs otrais raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Raidījums ļaus ieskatīties drāmas „Indrāni" tapšanā, bet studijā viesosies dramaturgs Jānis Balodis, informē raidījuma vadītāja informē Kitija Balcare.
Raidījumā „Remarka": drāma „Indrāni", studijā - dramaturgs Jānis Balodis

„Prožektoru gaismā" ar reportāžu no izrādes tapšanas aizkulisēm būs iespēja uzzināt vairāk par topošo Rīgas Krievu teātra izrādi „Indrāni" Elmāra Seņkova režijā, kurā režisors skatītājam sola „Blaumani bez naftalīna" un kas savu pirmizrādi piedzīvos 25. maijā. Par izaicinājumiem izrādes veidošanā, par dažādu paaudžu savstarpējām attiecībām un par darbu Rīgas Krievu teātrī stāstīs gan pats režisors Elmārs Seņkovs, gan scenogrāfs Reinis Dzudzilo, tāpat arī komponists Goran Gora un aktieris, kas izrādē atveido Noliņu – Kārlis Krūmiņš.

Savukārt klātienē raidījumā „Remarka" drāmu burs jaunais dramaturgs Jānis Balodis, kas dalīsies pieredzē par jau paveikto, tostarp, dramaturģiju iestudējumiem „Klusā daba", „Bikts", „Visi mani prezidenti", „12. diena", kā arī sniegs priekšlasījumu, klausītajiem piedāvājot fragmentus no saviem svaigākajiem darbiem gan teātrim, gan kino.

Tāpat raidījumā būs iespēja dzirdēt skatītāju atsauksmes par jaunākajām izrādēm uz Latvijas teātru skatuvēm, kā arī afīšā - aktualitātes, kas gaidāmas maija otrā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms 2. jūnijā.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka" Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, sestdienās no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.radionaba.lv. Sekot raidījuma „Remarka" aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.radionaba.lv.

Foto: Izrādes "Indrāni" radošā komanda. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV