Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Baltijas Baleta festivāls dodas uz Preiļiem

EasyGet.lv, 17.05.2012. 19:34

17. Starptautiskā Baltijas Baleta festivāla ietvaros trešdien, 23.maijā, plkst.19:00 Preiļu novada Kultūras centrā Latvijas Nacionālais balets iepriecinās Preiļu novada iedzīvotājus ar izrādi „Tango plus"–„Marijas sapnis"–„Pas de Quatre", informē Baleta festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe-Škuškovnika.
Baltijas Baleta festivāls dodas uz Preiļiem

Kā jau katru gadu, arī šogad Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls dodas uz kādu no Latvijas pilsētām, lai padarītu deju pieejamu ikvienam skatītājam un baleta mīļotājam. Šoreiz Latvijas Nacionālais balets Preiļu novada iedzīvotājiem piedāvās izrādi, kurā apvienoti jau skatītāju simpātijas iekarojušu izrāžu fragmenti.

„Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem ir liels prieks izbraukt no Rīgas un festivāla ietvaros uzstāties Preiļos, neskatoties uz to, ka šis gads ir viesizrādēm bagāts. Tās jau sniegtas Atēnās un Itālijā, bet vēl paredzēti braucieni uz Somiju, Grieķiju un citām valstīm," stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

„Tango plus" – tas ir vīrietis un sieviete. Iedvesma un dzīves pārpilnības pulsācija, kurā ikviens var just vai nojaust kaislību. Neviens labāk par argentīnieti nespēj iedomāties visu to, ko nozīmē Tango. Modernais un jautrais balets „Marijas sapnis" jau vairakkārt saņēmis skatītāju ovācijas, un šīs izrādes panākumi mudinājuši baleta radošo komandu turpināt meklējumus un ielūkoties pagātnē. Kontrastainais, spilgti klasiskais un viegluma pilnais „Pas de Quatre" simbolizē vienu no dabas stihijām – gaisu.

Atgādinām, ka 17.Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls notiek Rīgā un Preiļos no 27.aprīļa līdz 28.maijam. Šogad mākslas cienītājus tas priecē ar mākslas izstādēm, kino filmām par vācu dejas leģendu Pīnu Baušu, dejas šovu ar ekskavatoru, ASV baleta dejas izrādi un pasaules baleta zvaigžņu parādi Galā koncertā. Pirmo reizi Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pieteica sevi 1996.gadā.

Sīkāku informāciju un detalizētu festivāla programmu var uzzināt festivāla mājas lapā www.ballet-festival.lv, kā arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Biļetes uz 23.maija izrādi nopērkamas Preiļu novada Kultūras centra kasē. Cena: 4 – 8 Ls.

17.Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls pateicas saviem uzticamākajiem atbalstītājiem – Rīgas Domei, LR Kultūras ministrijai, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Mobilajam Telefonam, ASV vēstniecībai, Nīderlandes vēstniecībai, Gētes institūtam Rīgā, Francijas Institūtam Latvijā, Rīgas Brīvostas pārvaldei, t/c „Origo", Latvijas Dzelzceļa Infrastruktūrai, Latvijas Nacionālajai operai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV