Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

DMDM aicina skatītājus uz „Sarunu muzejā" izstādē „Talantu jūra"

EasyGet.lv, 18.05.2012. 09:39

Ceturtdien, 24. maijā, plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) aicina skatītājus uz „Sarunu muzejā" modes dizaina izstādē „Talantu jūra" un tikšanos ar Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējiem Aigaru Bikši, Agnesi Narņicku, Arti Štamgūtu, Intu Amoliņu, kā arī izstādes dalībniekiem – LMA Modes mākslas nodaļas studentiem, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
DMDM aicina skatītājus uz „Sarunu muzejā" izstādē „Talantu jūra"

Izstādē piedalās Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina studenti un pazīstami, plašu starptautisku pieredzi guvuši Latvijas modes dizaineri – Mareunrol's (Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops), Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Katya Katya Shehurina (Katya Šehurina), Salt (Indra Salceviča), Keta Gūtmane, Līga Banga, Zofa handmade footwear (Elīna Dobele), kurus studenti atzinuši par savām autoritātēm modes nozarē un uzaicinājuši piedalīties projektā.

Sarunas laikā varēs uzzināt par Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas katedras radošo darbību kopš tās dibināšanas 1993. gadā līdz šodienai, par to, kā notiek tradicionālas un mūsdienīgas tērpu dizaina metodes apguve un apvienojums modernā stila veidošanā gan mācību procesā, gan profesionālajā darbībā, kā arī par to, kā top aktuāli tērpi ikdienai un tiek rādīti „augstās modes" tēli. Kopā ar jaunajiem modes māksliniekiem un LMA pasniedzējiem Aigaru Bikši, Agnesi Narņicku, Arti Štamgūtu un Intu Amoliņu skatītāji aplūkos oriģināli eksponētos tērpus, kuros daudzveidīgi atklājas kolekciju iedvesmas avots – dabas motīvi. Mežs kā neizsmeļamas dažādības simbols un inspirācijas objekts mākslinieciskajā jaunradē ir kļuvis par Modes dizaina apakšnozares vadmotīvu, ko iecerēts pētīt un attīstīt turpmāko piecu gadu laikā.

Apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvātas ne tikai mūsdienu stila variācijas dizaina tērpu veidā, bet arī modes kolekciju skiču burtnīcas, kas paver priekškaru uz kolekciju tapšanas aizkulisēm. Iespēju ielūkoties Latvijas jauno modes mākslinieku radošās domas lidojumā piedāvā mācību filma „Palāta 2011", kas sastāv no 3–4 minūtes gariem divdesmit sešiem studentu darbu videoklipiem-eksperimentiem. Modes īsfilma – tas ir vēstījums video formātā, kur nozīmīgākā loma ir atvēlēta tērpam, bet pārējais – vide un sižets – tam visam ir pakārtots.

Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Izstāde skatāma līdz 26. maijam.

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājaslapā: http://www.lnmm.lv/lv/dmdm/info/visit/exhibition/2012/talantu-jura/.

Foto: Izstāde „Talantu jūra" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. 2012. Foto (c) Anna Dzene

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV