Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas laikmetīgā deja Dublinas Dejas Festivālā

EasyGet.lv, 23.05.2012. 09:47

Mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas dejas projekta E-Motional Bodies & Cities ietvaros Latvijas laikmetīgā deja pirmo reizi tika pārstavēta prestižajā Dublinas Dejas Festivālā, Īrijā, kur 18. un 19.maijā Dmitrijs Gaitjukevičs dejoja savu solo izrādi Meiteņu sapnis.
Latvijas laikmetīgā deja Dublinas Dejas Festivālā

Abus vakarus skatītāju rindas bija piepildītas un izrāde tika uztverta ar ovācijām. Izrādi apmeklēja arī Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Elferts ar kundzi, Krievijas vēstnieks Īrijā ar kundzi, Dublinas Kultūras grupas pārstāvji no Rumānijas vēstniecības, Itālijas Kultūras institūta, Britu Padomes, Dublinas Deju festivāla koordinatori un Dublinas pilsētas domes pārstāvji.

18. maijā Latvijas vēstniecība Īrijā rīkoja pieņemšanu Mākslas projektu centrā, Dublinā, par godu Latvijas mākslinieka Dmitrija Gaitjukēviča dalībai Dublinas Deju festivālā.

Uzrunājot klātesošos, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts norādīja, ka dejai un dziesmai Latvijā ir liela nozīme, tādēļ ir patiess prieks sveikt Latvijas māksliniekus Dublinā.

Foto no Latvijas Republikas vēstniecības Īrijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV