Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Animācijas filmu tapšanas stiķi un niķi - Ģimenes dienā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

EasyGet.lv, 24.05.2012. 09:33

Svētdien, 27. maijā, animācijas filmu tapšanas stiķus un niķus būs iespējams atklāt Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kur izstādē „Tā top animācija" no plkst. 10.00 – 17.00 notiks Ģimenes diena, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča. Lieli un mazi aicināti uzzināt, izzināt, veidot, zīmēt, krāsot.
Animācijas filmu tapšanas stiķi un niķi - Ģimenes dienā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ģimenes dienas apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas nodarbes.

Interesenti varēs doties ekskursijās „animācijas pasaulē", uzzinot kā radās un kā top animācijas filmas.

Ikvienam būs iespēja piedalīties „Paša garākā zīmējuma" tapšanā uz 1 km garā papīra ruļļa!

Īpašā darbnīcā visu paaudžu bērni varēs mācīties veidot taumatropu – optisko rotaļlietu, ar kuru ļaudis spēlējušies jau pirms 200 gadiem, 19. gadsimta sākumā!

Zīmējot un krāsojot uz īsta Gaismas galda animācijas filmas „Lote un Mēnessakmens noslēpums" varoņus, varēs iejusties animācijas filmu veidotāja - mākslinieka lomā.

Ieejas maksa izstādē: pieaugušajiem - Ls 0,50, skolēniem un pensionāriem – Ls 0,20.

Izstāde „Tā top animācija" būs atvērta līdz 31. maijam.

Filmu studijas RIJA sagatavota izstāde "Tā top animācija" iepazīstina ar animācijas filmu tapšanu no idejas rašanās līdz pat gatavai filmai.

Izstādē apmeklētājus uzrunā zīmēti un veidoti tēli no Latvijā tapušām animācijas filmām. Izstādītie zīmējumi, lelles un video, ko var vērot 5 monitoros, sniedz ieskatu par animācijas filmu veidošanas etapiem, ļaujot apjaust procesa darbietilpīgumu un precizitāti, kas nepieciešama filmas veidotājiem. Katru filmas veidošanas etapu attēlo zīmējumi no kādas animācijas filmas.

Izstādē var aplūkot tēlus un zīmētos kadrus no tikko kinoteātros izrādītās animācijas filmas "Lote un Mēnessakmens noslēpums", fonus un krāsotus zīmējumus no animācijas filmas "Kad āboli ripo", krāsotus zīmējumus no filmas "Bezmiegs". Tāpat izstādē var redzēt daļu no tapšanā esošās animācijas filmas "Zelta Zirgs" kadrējuma.

Līdzās zīmējumiem izstādē apskatāmas arī režisora Nila Skapāna un mākslinieces Vitas Valdmanes radītās lelles animācijas filmām "Sasit spārnus" un "Tārpiņš". Nila Skapāna jaunās animācijas filmas "Es gribu redzēt rūķīšus" lelles jau ir aplūkojamas izstādē.

Izstādes jaunākajiem apmeklētājiem ir iespēja ne tikai skatīties, bet arī darboties – kopēt zīmējumus un pašiem zīmēt un krāsot. Savukārt skolēnu un arī pieaugušo grupas ar izstādi iepazīstinās muzeja gids.

Izstādi sagatavojusi Filmu studija RIJA sadarbībā ar Nilu Skapāna studiju..

Vizuālo veidolu piešķīris scenogrāfs Ivars Noviks.

Izstāde būs atvērta līdz 2012. gada 31. maijam.

Atbalstu izstādes iekārtošanai piešķīris Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Papildu informācija: www.rigamuz.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV