Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Vija Vētra RTU sniegs vienīgo koncertu Latvijā

EasyGet.lv, 29.05.2012. 13:41 | komentāri (1)

12. jūnijā plkst. 19:00 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē notiks Vijas Vētras koncerts "Dejas sirdspuksti" – pasaulē pazīstamākā latviešu izcelsmes indiešu deju izpildītāja ierodas dzimtenē, lai ar unikālu sniegumu priecētu sava talanta pielūdzējus.
Vija Vētra RTU sniegs vienīgo koncertu Latvijā

Slavenākā indiešu deju izpildītāja latviete Vija Vētra dzīvo Ņujorkā. Kopš 1990. gada regulāri ierodas Latvijā, lai sniegtu koncertus un vadītu dejas meistarklases. Šogad māksliniece savus skatītājus priecēs ar koncertu «Dejas sirdspuksti», kurā piedalās viņa pati, V. Vētras deju grupa «Rituāls», aktrises Raimonda Vazdika un Indra Burkovska, kā arī čelliste Helga Lukševica. Programmā indiešu, spāņu un meksikāņu dejas, kā arī orģināldejas. Koncerta norises vietā būs apskatāma arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoto skiču izstāde «Vija dejo».

Ieejas maksa Ls 3. Biļetes varēs iegādāties pirms koncerta.

Šogad Vija Vētra – dejotāja, horeogrāfe, lektore, pedagoģe – atzīmē savu 89 gadadienu un 69 mūža gadus, kas veltīti dejai un skatuvei. Vija Vētra ir indiešu deju kustības aizsācēja Latvijā un šeit nodibinājusi arī unitāriešu – universālistu draudzi, kurā pati vada dievkalpojumus. Ar savu mākslu priecēdama skatītājus, apceļojusi piecus kontinentus un iemācījusies astoņas valodas. V. Vētra arī glezno un ik gadus piedalās mākslas izstādē «Westbeth» galerijā Ņujorkā, viņas darbi bijuši izstādīti arī Rīgas Mākslas telpā un Naivās mākslas muzejā. Vija Vētra ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece.

Kā soliste modernajā baletā dejojusi Anglijas karalienei, bijusi pazīstama ar Džavaharlalu Neru, Indiru Gandiju un citām augstām Indijas amatpersonām. Pirmo dokumentālo filmu par viņu uzņēma Indijas valsts pateicībā par indiešu deju popularizēšanu pasaulē. Otro filmu par Vijas Vētras dzīvi un darbu veidojusi kinorežisore Ināra Kolmane Rīgas filmu studija «Deviņi», savukārt Ņujorkā tapusi trešā dokumentālā filma «The World of Vija Vetra».

Koncertu Rīgas Tehniskajā universitātē organizē RTU Studentu klubs.

Foto: Dejotāja Vija Vētra. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV