Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgas Jūgendstila muzejs viesojas Barselonā

EasyGet.lv, 31.05.2012. 10:46

Rīgas Jūgendstila centrs piedalīsies Starptautiskā festivālā 8 Barcelona Modernista Fair, kas no 1. līdz 3. jūnijam norisināsies Barselonā.
Rīgas Jūgendstila muzejs viesojas Barselonā

Rīgas Jūgendstila centrs festivāla ekspozīcijā uz sienām attēlojis Jūgendstila muzeja viesistabu, kā arī Rīgas Jūgendstila arhitektūras fasāžu gleznojumu fragmentus. Rīgas Jūgendstila muzeja delegācija būs tēpusies pagājušā gadsimta 20. gadu kostīmos. Precīzu stila izjūtu apliecinās ne tikai Rīgas Jūgendstila muzeja ekspozīcija un tērpu rotājumi, bet arī citi Rīgas Jūgendstila laika sadzīves aksesuāri. Rīgas Jūgendstila muzeja delegācija dalīsies pieredzē ar citu Eiropas galvaspilsētu Jūgenstila centru kolēģiem, popularizēs Rīgas Jūgendstila darbu un radīs ierosmi muzeja tālākās attīstības plāniem. Festivāls piedāvā izzinošu izklaides programmu plašai publikai.

Blakus Jūgendstila elementiem ekspozīcijā apskatāmi arī tā laika pārvietošanās līdzekļu kustīgi maketi - vilcieni, tramvaji, automobīļi, kā arī elegantie pilsētnieku tērpi. Festivāla apmeklētājiem tiks sniegta iespēja izdejot tā laika dejas un noskatīties krāšņas marionešu teātra izrādes.

Festivāls aicina piedalīties tematiskās kultūrvēsturiskās konferencēs un laikmetīgās, publikai saistošās Jūgendstila darbnīcās.

Jau astoto gadu Barselona festivāla laikā kļūst par Katalānijas Art Nouveau pērli, vērā ņemamu Jūgendstila priekšmetu apskates vietu, īpašu mākslas priekšmetu tirgu un apjomīgu Jūgendstila vēsturiskās izziņas centru. Apmeklētājiem ieeja festivāla pasākumos būs bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV