Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Dzintaros uzstāsies Gruzijas dziesmu un deju ansamblis Erisioni

EasyGet.lv, 19.06.2012. 13:58

29. augustā koncertā uz Dzintaru k/z skatuves kāps 50 Gruzijas valsts akadēmiskā deju ansambļa Erisioni dejotāji, rādot neaizmirstamu un krāšņu koncertšovu Gruzīnu Leģenda, informē projekta koordinatore Latvijā Una Taal. Erisioni tiek salīdzināts ar tādām dejas zvaigznēm kā River Dance, Lords of the Dance, Etno – Show, u.c. Muzikāli koncertšova formāts tiek pielīdzināts Deep Forest, kur par pamatu tiek izmantota tautas mūzika laikmetīgos aranžējumos.

Erisoni tika dibināts 1885. gadā, tātad šogad nosvinot savu 127. gada dienu. Kolektīvā pavisam dejo apmēram simts mākslinieki. Producenti no ASV Džimi Lou un Francijas – Paskāls Džordans ieinteresējās par Erisioni un kopā nolēma par unikāla šova izveidi. Ne velti producenti izvēlējās tieši šo ansambli, kas tiek dēvēts par Folkloras Muzeju. Kolektīvam Erisoni ir tūkstošiem fanu visā pasaulē. Eiropā un Amerikā šovu noskatījušies simtiem tūkstošu cilvēku, zālē neatstājot nevienu brīvu vietu. Jaunais šovs Legenda o Tamare gada laikā iekaroja Amerikas skatītāju sirdis. Vēlāk to pārdēvēja par Gruzīnu Leģendu un ar panākumiem rādīja Francijas, Beļģijas un Šveices iedzīvotājiem. Neizpalika arī Krievija, kuras galvaspilsētā Maskavā Erisioni uzstājās prestižākajā no zālēm - k/z Kremlis. Pēc koncertēšanas Krievijā grupa devās uz Ķīnu, kur priecēja vietējo publiku.

Žurnālisti un nozares speciālisti Erisioni dēvē par vēl neredzētu šedevru. Video klips dziesmai Shatilis Asulo,

, kas stāsta par meiteni dzīvojošu kalnos, ilgu laiku bija skatāms Francijas valsts televīzijā, dziesmai iekļūstot pat Eiropas mūzikas topos.

Biļetes uz Erisioni koncertu 29. augustā Dzintaru k/z pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV