Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Izsludināta pieteikšanās rezidenču programmā Wilderness dance

EasyGet.lv, 25.06.2012. 18:27

Ziemeļvalstu-Baltijas dejas platforma kedja aicina latviešu māksliniekus pieteikties unikālai rezidenču programmai Wilderness dance, kas piedāvā radošām grupām iespēju uzturēties un veidot dejas izrādes neskartas ziemeļu dabas tuvumā, informē Latvijas Jaunā teātra institūts.
Izsludināta pieteikšanās rezidenču programmā Wilderness dance

Wilderness dance projektā ir iesaistītas piecas valstis - Islande, Dānija, Somija, Norvēģija un Latvija, kas katra piedāvā divas rezidences ārpus lielpilsētām – vietās, kur izpēti un jaunradi iedvesmo neskartā daba un vietējās kopienas. Wilderness rezidences atrodas attālās vietās - Islandes ledāju apkaimē, Lofotu salās Ziemeļnorvēģijā, kas, iespējams, ir viena no skaistākajām vietām pasaulē, lauku sētā Somijas mežainajos apvidos un citur. Dažās no šīm vietām jau darbojas laikmetīgās dejas centri vai teātri, taču viens no projekta galvenajiem uzdevumiem ir pievērst uzmanību nepelnīti piemirstajai perifērijai un tās potenciālam laikmetīgās skatuves mākslas kontekstā.

Latvijā par Wilderness rezidenču vietām kļūs Dvietes palienes dabas parks ar tuvējo Bebrenes ciemu un Ainaži ar apkārtējām randu pļavām un rezidenci Ainažu vēsturiskajā kultūras namā.

Dalībai rezidencēs var pieteikties radošās grupas no Baltijas un Ziemeļvalstīm (maksimālais dalībnieku skaits - 5 cilvēki). Grupas var apvienot dažādu jomu māksliniekus, taču rezidences rezultātā ir jātop laikmetīgās dejas izrādei. Dalībnieku atlasē priekšroka tiks dota tām grupām, kuras motivēs vēlme un interese pētīt un iekļauties konkrētās rezidences vietas apritē un aktīvi piedalīties vietējā dzīvē. Katrai grupai tiks piedāvātas divas 3 nedēļu ilgas rezidences divās dažādās vietās no 2013. gada janvāra līdz 2014. gada maijam. Rezultātā tapušie jaundarbi tiks rādīti rezidenču vietās un viesizrādēs pārējās platformas kedja partnervalstīs.

Pieteikšanās Wilderness dance rezidencēm notiek līdz 15. augustam, informācija ir atrodama Wilderness dance partnera Latvijas Jaunā teātra institūta mājas lapā www.theatre.lv, kā arī kedja mājas lapā www.kedja.net

Wilderness dance ir Ziemeļvalstu-Baltijas dejas platformas kedja 2012-2015 iniciatīva, kura tapusi, sadarbojoties skatuves mākslas organizācijām piecās valstīs, - Performing Arts Iceland Islandē, Latvijas Jaunā teātra institūtam, Bora Bora Dānijā, MAD production Somijā un Dansarena Nord Norvēģijā. Projekts notiek no 2013. gada janvāra līdz 2015. gada janvārim, un to atbalsta ES programma „Kultūra 2007-2013" un Ziemeļvalstu-Baltijas mobilitātes programma.

Papildu informācija par Wilderness dance norisi un aktivitātēm: Laura Stašāne, Latvijas Jaunā teātra institūts: t. 67228477, laura@theatre.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV