Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Turpinās dejas performanču projekts „Vides deja 2012"

EasyGet.lv, 26.06.2012. 15:22

30. jūnijā Babītes novadā, Piņķos, Dejas atbalsta fonds „Zvaigžņu Aka" turpinās pērn aizsākto dejas performanču projektu „Vides deja".
Turpinās dejas performanču projekts „Vides deja 2012"

„Vides dejas" projekta idejas pamatā ir performanču veidošana āra apstākļos, dažādās vides vietās, apspēlējot un apdejojot dažādus vides objektus un teritorijas, piemēram, parkus, alejas, dzīvokļus, kokus un jumtus u.tml., laužot stereotipu, ka deja ir ieslodzīta tikai telpās. Ķermeņa kustību saspēle ar vides objektiem radīs pavisam citu nozīmi vietai, kuru līdz šim esam uzlūkojuši tikai kā garāmgājēji. Neierobežota entuziastu radošā izpausme un pieredze.

Tāpat kā pērn, arī šogad iecerētas vairākas performances dažādās Piņķu apkaimes vietās, katrai performancei ilgstot no piecām līdz piecpadsmit minūtēm. Savukārt skatītajiem, dodoties uz katru performances vietu, būs arī iespēja tuvāk iepazīt Piņķu apkaimi Babītes novadā, kas atrodas tikai pusstundas braucienā no Rīgas centra.
Šogad pasākumā skatītāji varēs vērot 7-8 performances pagalmos, pļavās, ābeļdārzā, pie ūdenskrātuves u.c. apkaimes vietās.

„Vides dejas" performancēs piedalīsies vairāk kā 40 dalībnieki – profesionāli dejotāji, dejas entuziasti, deju studijas skolēni, mūziķi. Savukārt performances izstrādās četri horeogrāfi – Agnese Bordjukova, Eva Vancāne, Ieva Kemlere un Lilija Lipora.

„Vides dejas 2012" pasākumu godam noslēgs dejas teātra kompānijas „Stars' Well" („Zvaigžņu Aka") jaunākā dejas izrāde „TURpinĀJUMS".

Pateicoties Dejas atbalsta fonda „Zvaigžņu Aka" organizētajam „VIDES DEJAS" projektam 2011. gadā, Babītes novads no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas saņēma radošuma balvu „RADI".

Projektu atbalsta Babītes novada Dome, Dejas atbalsta fonds „Zvaigžņu AkA".

Vairāk par „Stars' Well" mājas lapā www.starswell.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV