Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Starptautisks senioru deju kolektīvu festivāls Cēsīs

EasyGet.lv, 27.06.2012. 09:50

No 30. jūnija līdz 1. jūljam Cēsīs pulcēsies Starptautiskā senioru deju kolektīvu festivāla „Kam nav 100, tas var!" dalībnieki, lai pirmo reizi sadancotos brīvdabas estrādēs Līgatnē, Veselavā un Cēsīs, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska. Kopā festivāls pulcēs ap 370 dalībniekus no Latvijas un kaimiņvalstīm Igaunijas, Lietuvas.
Starptautisks senioru deju kolektīvu festivāls Cēsīs

Līdz šim festivāls katru gadu norisinājies ir pavasarī, bet ar laiku, pieaugot dalībnieku skaitam izvērties par maziem Deju svētkiem. „Ideju šo senioru festivālu pārcelt uz Pils parka estrādi, apsvērām jau sen. Pagājušā gada koncerts Cēsu Sporta hallē apstiprināja faktu, ka dejotājiem patiešām vajadzētu lielāku deju laukumu," stāsta senioru kolektīva „Dzirnas" mākslinieciskā vadītāja un festivāla aizsācēja Ruta Paulsone.

Plānots, ka uz festivālu sabraukušie 17 senioru deju kolektīvi ar koncertiem uzstāsies ne tikai Cēsīs, bet arī tuvākajos pagastos-Veselavā un Līgatnē. „Pieredze rāda, ka vislabāk pasākums ir izdevies, ja var izdejoties ne tikai vienā norises vietā, bet ciemoties arī tuvākajās pilsētās, pagastos un novados. Dejai jau nav robežu, to var izdejot jebkurā vietā, kur mūs aicina un sagaida," uzsver kolektīva „Dzirnas" prezidents Valdemārs Žaimunds un atzīmē, ka Līgatne un Veselava atsaukušās aicinājumam uzņemt izbraukuma koncertus.

30. jūnijā plkst.19:00 notiks sadancošanās koncerti Līgatnē un Veselavā. 1.jūlijā plkst.16:00 Svētku koncerts Cēsu pils parka estrādē.

1. jūlijā Cēsīs paredzēts arī festivāla dalībnieku gājiens, kas sāksies plkst.15:00 un virzīsies no Rožu laukuma pa Rīgas ielu uz Vienības laukumu, un tad pa Lenču ielu uz Pils parku. Festivāla noslēguma koncerts Pils parka estrādē būs neparasts ar to, ka skatītāju zona būs uz estrādes kāpnēm Viduslaiku pils pakājē, bet dejotāji dejos gan uz estrādes, gan zonā, kur parasti ir bijušas skatītāju sēdvietas. Skatītāji varēs izbaudīt dejotāju sniegumu pilnībā pārredzot deju laukumus, jo veidojot deju rakstus reizē dejos 6 līdz 7 kolektīvi.

Starptautisko senioru deju kolektīvu festivālu „Kam nav 100,tas var!" Cēsīs rīko pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" Cēsu Kultūras centra nodaļa.

Ieejas maksa uz pasākumu: Ls1,-; Ls0,70(skolēniem, studentiem, pensionāriem).Ar Drauga karti Ls0,50. Biļetes varēs iegādāties pirms pasākuma norises vietā. Lūgums ērtākai sēdēšanai līdzi ņemt pledu vai sedziņu.

Foto: Senioru deju kolektīvs Dzirnas. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV