Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Daigas Krūzes, Ingas Melderes un Agneses Krivades izstāde Kalnciema kvartālā

EasyGet.lv, 03.07.2012. 09:28

5. jūlijā Kalnciema kvartālā tiks atklāta mākslinieču Daigas Krūzes, Ingas Melderes un rakstnieces Agneses Krivades kopīgi veidotā izstāde „Kamolītis", informē Una Meiberga. Izstāde apskatāma Izstāžu mājā līdz 1. augustam otrdienās piektdienās no 16.00-22.00, sestdienās 12.00-22.00.
Daigas Krūzes, Ingas Melderes un Agneses Krivades izstāde Kalnciema kvartālā

Izstādē redzama Daigas Krūzes jauktā tehnikā izpildīta zīmējumu sērija un Ingas Melderes veidota un apgleznota porcelāna objektu grupa. Abu mākslinieču darbi veidoti kā ilustrācija Agneses Krivades īpaši izstādei rakstītai pasakai „Par 7 dāmām un 7 mazajiem sunīšiem".

Trīs autoru kopdarbs aicina skatītāju piedalīties tādā kā interaktīvā spēlē, kuras noteikumi ir pavisam vienkārši. Tiek dota pasaka jeb stāsts un personāži – 7 dāmas un vecītis. Viss, kas spēlei nepieciešams, ir atrodoties izstādē iedarbināt iztēli, lai izdomātu sev tīkamo pasakas notikumu gaitu.

Fragments no A. Krivades pasakas „Par 7 dāmām un 7sunīšiem": „....Tad dāmas sāka raudāt un gāja uz mežu. Viņām pretī nāca vecs, mazs vecītis un prasīja – meitenes, ko jūs tik smukas un tik bēdīgas? Tā un tā, dāmas izstāstīja, sunīšu veikalā nav, ies mežā. Nebēdājiet nenieka, teica vecītis, es pazīstu daudzus sunīšus. Ņemiet šo zelta kamoliņu un izmetiet miglā..

..Viņas bija jau gājušas 7 gadus, 7 mēnešus un 7 dienas un īstenībā izskatījās jau pēc 7 rūķīšiem, nevis dāmām. Turklāt viņas arī bija visu aizmirsušas, kāpēc nākušas un pēc kā, viņām tikai gribējās iet pakaļ tur, kur veda kamoliņš, tīties tāsīs, ēst graudus, tārpiņus un odziņas. Nē, teica vecītis. Tagad jūs iesiet atpakaļ uz pilsētu, jūs iesiet un dzīsiet saknes asfaltā, jūs laidīsiet ogas Daugavā..."

Daiga Krūze (1980) māksliniece, beigusi LMA glezniecības nodaļu, dzīvo un strādā Rīgā http://daigakruze.com/. Daiga Krūze izvirzīta Purvīša balvai 2008. gadā par personālizstādi "Kontaktpersona", kas bija skatāma Rīgas pilsētas izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa Intro zālē.

Inga Meldere (1979) māksliniece, beigusi LMA restaurācijas nodaļu, dzīvo un strādā Helsinkos un Rīgā. Regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Agnese Krivade (1981) žurnāliste un tulkotāja, Vidzemes augstskolā ieguvusi bakalaura grādu sabiedriskajās attiecībās. Autore literatūras kritikām par latviešu un cittautu dzeju un prozu. Prozas darbi iekļauti dažādos latviešu stāstu krājumos. 2007. gadā izdots pirmais dzejoļu krājums „Bērnība". Dzīvo un strādā Briselē un Rīgā.

Kalnciema kvartāls atrodas Kalnciema ielā 35, tā ir vieta kultūras pasākumiem, zemnieku un amatnieku tirdziņiem un citām sabiedriskām norisēm. www.kalnciemaiela.lv, www.facebook.com/kalnciemaiela.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV