Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Survival Kit organizatori aicina pieteikties brīvprātīgos darbam festivālā

EasyGet.lv, 04.07.2012. 12:30

Tuvojoties starptautiskajam mākslas festivālam Survival Kit, kas šogad norisināsies no 6. līdz 16. septembrim Rīgā, Tukumā, Aizputē un Siguldā, Laikmetīgās mākslas centrs aicina pieteikties brīvprātīgos, kam interesētu aizraujošs darbs mākslas notikuma organizēšanā un vadīšanā, informē Elza Zīda. Pietiekties iespējams līdz 20. lūlijam, rakstot projekta koordinatorei Diānai Popovai uz adresi diana.popova.mail@gmail.com ar norādi „Survival Kit brīvprātīgais", pielikumā pievienojot savu CV un norādot vēlamo darbības jomu.

„Ja vēl neesi dzirdējis par laikmetīgās mākslas festivālu Survival Kit, tad šis ir īstais laiks iesaistīties šajā piedzīvojumā, kļūstot par komandas biedru starptautiska mākslas projekta rīkošanā! Tā ir iespēja iepazīsties ar māksliniekiem, smelties pieredzi kultūras pasākumu organizēšanā, praktizēt iemaņas komunikācijā, attīstīt organizatoriskās spējas, uzlabot svešvalodu zināšanas, kā arī izbaudīt māksliniecisku un radošu atmosfēru," komentē Diāna Popova, brīvprātīgo komandas vadītāja.

Darbam festivāla ietvaros nepieciešami šādi palīgi:

Izstāžu uzraugi, gidi

Izstādes uzraugs-gids būs atbildīgs par kādu no telpām, kurā notiks izstāde. Pienākumos ietilpst kārtības uzturēšana un mākslas darbu uzraudzīšana, asistēšana māksliniekiem vajadzības gadījumā, kā arī apmeklētāju iepazīstināšana ar konkrēto mākslas projektu. Izstādes uzraugiem-gidiem būs labi jāpārzina visa festivāla programma, lai varētu par to informēt festivāla apmeklētājus. Vēlamas latviešu, angļu un krievu valodas zināšanas. Iespēja palīdzēt arī pusslodzē un kopā ar draugu/draudzeni.

Organizatoru un mākslinieku asistenti

Asistents būs labā roka Survival Kit organizatoriem. Darba pienākumos ietilpst uzdevumi no palīdzēšanas festivāla sabiedrisko attiecību vadītājai, īsu tekstu rakstīšanas, festivāla informācijas atjaunināšanas internetā, līdz dokumentu kopēšanai, nogādāšanai nepieciešamajā gala mērķī, asistēšanai latviešu māksliniekiem, ārvalstu mākslinieku sagaidīšanai lidostā, pavadīšana pilsētā utt. Asistentam jābūt komunikablam, uzticamam, ar augstu atbildības sajūtu, jāspēj ātri reaģēt dažādās situācijās, vajadzīgas svešvalodu zināšanas.

Pasākuma iemūžinātāji - fotogrāfi/operatori

Nepieciešami cilvēki, kam patīk tvert mirkļus. Festivāla ietvaros norisināsies daudz pasākumu, kurus nepieciešams iemūžināt foto vai video formātā.

No 6. līdz 16. septembrim Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) organizē jau ceturto Survival Kit festivālu. Festivāla fokuss ir downshifting, kas aicina kritiski izvērtēt ierastos patēriņa standartus un veiksmes priekšstatus, kā arī uzsver nepieciešamību līdzsvarot laiku starp darbu un atpūtu, pievērsties personības pilnveidošanai. Šogad mākslas notikumi centrēti Tabakas fabrikas teritorijā, Miera ielā 58, kur būs iespējams apskatīt vairāk nekā 40 mākslinieku darbus. Turklāt pirmo reizi festivāla vēsturē projektā piedalās arī Sigulda, Tukums un Aizpute, kuru iedzīvotājiem arī sagatavoti īpaši mākslas notikumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV