Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Uz Kuldīgas brīvdabas kino ekrāna - "Kļūstiet mana sievasmāte!"

EasyGet.lv, 09.07.2012. 10:27

14. jūlijā plkst. 23:30 Kuldīgas brīvdabas kino "Goldingen Cinema" tiks izrādīta Kārļa Mārsona 1977. gadā veidotā spēlfilma "Kļūstiet mana sievasmāte!". Filma tiks rādīta jūlija kinoprogrammas "Kuldīga uz lentes" ietvaros. Kuldīgā un tās apkārtnē uzņemtas vairāk nekā 30 filmas, programmas ietvaros kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja noskatīties septiņas no tām.

Spēlfilma "Kļūstiet mana sievasmāte!" daļēji filmēta Kuldīgā, tajā redzami Kuldīgai raksturīgie dakstiņu jumti un citas atpazīstamas ainavas. Vienā no filmas epizodēm redzams arī Kuldīgas pils sarga namiņš ( tautā sauktais „Bendes namiņš "), kurā agrāk atradās Kuldīgas novada muzeja krājuma nodaļa.

Filmas galvenais varonis – veterinārārsts Andris: cilvēks, kurš pārliecināti tic labajam, kurš visu uztver mazliet sakāpināti un sapņaini, un viņa gatavība visiem palīdzēt, visus atbalstīt bieži vien liekas naiva un bezcerīga, jo – viņa paša dzīvē tas bieži vien beidzas ar neveiksmēm. Andra raksturs un viņa attieksmes radītās situācijas arī ir filmas sižeta pamats – pēdējo avīzi kioskā, pēdējo biļeti uz kārtējo seansu vai pēdējo brīvo vietu viesnīcā allaž dabū tas, kurš ir pirms Andra. Neviens nezina, ka Andris ir iemīlējies – neglābjami, līdz ausīm, turklāt svēti tic, ka viņa mīlestība nepaliks bez pretjūtām...

Labsirdīga komēdija par sirsnīgu cilvēku: filma, kas palīdz balstīt sapņus un stiprināt ticību labajam...

Galvenajās lomās: Jevgenijs Ivaničevs, Mirdza Martinsone, Uldis Vazdiks, Edgars Liepiņš

"Goldingen Cinema" darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos. Brīvdabas kino kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ir lieliska iespēja baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam „Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība". Ieeja uz visiem kino seansiem - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV