Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Latviešu mākslinieces darbi izstādīti Jaunās Mākslas Biennālē Maskavā

EasyGet.lv, 10.07.2012. 16:39

No 11. jūlija līdz 10. augustam latviešu mākslinieces Kristīnes Alksnes darbs „Displaced Fractures" būs apskatāms III Maskavas Starptautiskajā Jaunās Mākslas Biennālē (III Moscow International Biennale For Young Art), informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Zane Dātava. Mākslas notikuma tēma un nosaukums šogad ir „Under A Tinsel Sun" („Zem vizuļojošas saules").

Kristīnes Alksnes „Displaced Figures", tiecas apzīmēt matērijas fragmentus, kas nolauzti vai nolūzuši, vai citādi atdalījušies un pārvietoti. Par savu darbu sēriju, kuru pagājušogad bija iespējams aplūkot Laikmetīgās mākslas centra rīkotajā mākslas festivālā „Survival Kit", pati autore stāsta: „Visvairāk ap mums ir to pieminekļu, par kuru eksistenci mēs vairs neatceramies. Daba jau no aizlaikiem apstādinājusi matēriju, un mēs varam būt šo apstādināto acumirkļu liecinieki."

Kristīne Alksne ir beigusi mākslas akadēmiju Milānā, piedalījusies daudzās izstādēs Itālijā un citur Eiropā. Savus darbus Kristīne veido dažādos materiālos un tehnikās – glezniecība, kolāžas, objekti, telpiskas, arī skaņas instalācijas. To pamatā bieži ir jau eksistējošas formas, dabas fenomenu, arī ģeogrāfisku struktūru un virsmu fragmenti, kas, fiksēti, izkadrēti un atbrīvoti no specifiskās vizuālās informācijas, kļūst par abstraktām formām un līdzinās iztēles radītām ainavām.

III Maskavas Starptautiskā Jaunās Mākslas Biennāles organizatori ir Krievijas Kultūras ministrija, Maskavas Kultūras departaments un Nacionālais Laikmetīgās mākslas centrs (NCCA), kā arī Maskavas Modernās mākslas muzejs (MMOMMA). Izstādes galvenā kuratore ir Katrīna Bekere (Kathrin Becker).

Vairāk informācijas par III Moscow International Biennale For Young Art: www.youngart.ru

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV