Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Mencendorfa namā notiks franču tradicionālās deju mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 16.07.2012. 11:23

Mencendorfa namā 19. jūlijā plkst. 18.00 notiks franču tradicionālās deju mūzikas koncerts.

Varbūt tikai pavisam nedaudzi zina, ka, apciemojot Parīzi, pēc garām pastaigām pa muzejiem un parkiem ir jāapstājas pilsētas upes malā, jo vakarā pie Sēnas parīzieši dejo. Sēnas krastos ir nelielas akropoļveidīgas piestātnītes. To pamatne ir pietiekoši plaša deju laukumam, un kāpnes, kas pusaplī ieskauj šo placi, ir sēdvieta muzikantiem un tiem, kas noguruši no kārtējās mazurkas. Tumsā ātrāk apreibst galva. Garāmbraucošie tūristu kuģi spīdina virsū lielus prožektorus, māj dejotājiem. Nedrīkst pievalšot pārāk tuvu Sēnas malai, barjeras nav. Ja vakars ir lietains vai pārāk vēss, var atrast arī kādu klubiņu, kur francūži izdanco savus smalkos solīšus tradicionālos ritmos.

Programmā tradicionālā franču deju mūzika (mazurka, valsis, burē, andro, bransle u.c.). Programmas ilgums apm. 2h ar nelielu 15 min, pauzi.

Ieeja - muzeja biļetes (0,40 - 1,00 Ls)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV