Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Andris Kolbergs "Dumpis uz laupītāju kuģa"

EasyGet.lv, 17.07.2012. 11:20

Izdevniecībā "Dienas Grāmata" nākusi klajā sērijas A. K. kriminālromānu bibliotēka piecpadsmitā grāmata - "Dumpis uz laupītāju kuģa", informē izdevniecības pārstāve Lāsma Sparāne.
Andris Kolbergs "Dumpis uz laupītāju kuģa"

A.K. Kriminālromānu bibliotēkas sērijā līdztekus rakstnieka romāniem un stāstu krājumiem tagad izdoti arī svarīgākie Andra Kolberga publicistikas darbi, kas tapuši Latvijas Neatkarības atgūšanas un barikāžu laikā.

Kā teicis Andrejs Dripe laikrakstā "Diena" (1993.1.VI), atsaucoties uz Kolberga nesaudzīgo un godīgo publicista skatījumu uz 1990.–1991. gada notikumiem Latvijā: "Kolbergs ir mūsu "krimiķu" žanra spilgts pārstāvis, un varbūt tieši šī iedziļināšanās likumpārkāpēju un viņu tvarstītāju darbības niansēs dod viņam spējas redzīgi izvērtēt arī politiķu spēlītes. Sakritības te lielas. Politiķus kontrolējoša policija ir tauta, un Kolbergs mūs aicina būt vērīgiem šajā uzraudzības darbā, lai neiznāk tā, ka savēlam Saeimā pārāk daudz mantaskāru, melīgu un kauslīgu deputātu."

Šajā izdevumā "Dumpim uz laupītāju kuģa" līdzās lasāmi arī divi citi to laiku nozīmīgi dokumentējoši darbi: "Rīgas Latviešu biedrība" un "Likumus vai dzīvību!".

"Dumpis uz laupītāju kuģa" ir sērijas A. K. kriminālromānu bibliotēka piecpadsmitā grāmata – nozīmīgāko un populārāko Andra Kolberga darbu izlase – lasītāja vaļaspriekam!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV