Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Jaunie nāk! pēdējo reizi

EasyGet.lv, 13.08.2012. 14:26 | komentāri (1)

19. un 21. augustā 19:00 "Dirty Deal Teatro" tiks demonstrēti jauno horeogrāfu īsformāta darbi "Jaunie nāk! 3", informē Laura Stašāne.
Jaunie nāk! pēdējo reizi

„Jaunie nāk!" ir jauno horeogrāfu īsformāta darbu sērija, ko rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro. Vairākiem jaunajiem autoriem tiek piedāvāts realizēt savas radošās idejas kompaktā 20 minūšu formātā, ar vienkāršiem tehniskajiem palīglīdzekļiem, galveno uzmanību veltot idejai vai stāstam. Gatavie darbi skatītājiem tiek parādīti vienā vakarā.

Katrīna Albuže, Krišjānis Sants un Eva Vancāne pagājušā vasarā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas Mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļu. Krišjānis šobrīd papildus turpina izglītību prestižajā Briseles dejas skolā P.A.R.T.S. „Jaunie nāk!" sērijas trešajam vakaram Dirty Deal bēniņu zālē katrs no viņiem gatavo personisku solodarbu, piedāvājot atšķirīgas idejas, dažādas pieejas un veidus, kā parādīt kustību.

Katrīna Albuže „KURP ES"
Katrīnai , tāpat kā viņas mammai patīk kurpes. Katram Katrīnas kurpju pārim ir savs stāsts. Daudzi no tiem ir par mammu un meitu.

Krišjānis Sants „Ornaments"
Latviešu raksti un laikmetīgā deja spilgta un interesanta dejotāja izpildījumā.

Eva Vancāne „Visi citi"
Eva rīko savas ģimenes diapozitīvu vakaru un pierāda, ka pagātni var izmainīt, kaut vai fiziski iejaucoties bildē.

Darbu mākslinieciskais konsultants: Valters Sīlis

Biļetes 5 Ls (skolēniem, studentiem, pensionāriem - 3 Ls) Biļešu paradīzes kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes Dirty Deal Teatro.

Projektu „Jaunie nāk!" LJTI sadarbībā ar DDT uzsāka 2011. gada decembrī un tajā jau piedalījušies 8 jaunie horeogrāfi: Kristīne Vismane, Lelde Feldmane, Elīna Lutce, Sergejs Taraseņa, Kārlis Božs, Evita Birule, Edgars Šļakota un Roberts Muciņš.

Projektu atbalsta Rīgas Dome un VKKF.

Informācija un foto: www.theatre.lv

Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV