Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Dzīvesstāsti – komiksu radošās darbnīcas senioriem Rīgā

EasyGet.lv, 16.08.2012. 14:10

Piektdien, 17. augustā, komiksu kultūras žurnāls kuš! sadarbībā ar Rīgas aktīvo senioru aliansi Rasa aicina uz komiksu radošo darbnīcu senioriem, informē Sanita Muižniece.
Dzīvesstāsti – komiksu radošās darbnīcas senioriem Rīgā

No maija līdz decembrim komiksu kultūras žurnāls kuš! īsteno projektu „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem", kura ietvaros sadarbībā ar dažādām Latvijas senioru organizācijām rīko komiksu radošās darbnīcas. Darbnīcas vada Ingrīda Pičukāne.

Darbnīcās piedalīties aicināts ikviens seniors, kuru interesē dalīties savā dzīves pieredzē, kā arī atklāt ko jaunu. Darbnīcās dalībnieki varēs pastāstīt stāstus un notikumus no savas dzīves un iemācīties pārvērst tos vizuālos stāstos jeb komiksos. Komiksu darbnīcas senioriem tiek balstītas uz „grassroots" komiksu principiem - komiksu var radīt ikviens cilvēks, kam ir kāds stāsts vai viedoklis, ko pastāstīt citiem, zīmēšanas prasmes nav nepieciešamas.

Līdz 2012. gada decembrim komiksu radošās darbnīcās senioriem notiks arī citviet Rīgā.

Projektu „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem" finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija EU Partnership Funding ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Komiksu kultūras žurnāls kuš! kopš 2007. gada izdod Latvijā vienīgo komiksu izdevumu kuš!, kas domāta tiem, kuri vairs nav bērni. kuš! izdevumos publicēti kā Latvijas, tā starptautisku jaunu un jau pasaulē atzītu komiksu autoru darbi. Līdztekus izdevējdarbībai kuš! organizē un piedalās izstādēs, komiksu un laikmetīgās mākslas festivālos Latvijā un ārvalstīs, un sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem rīko un vada komiksu radošās darbnīcas.

 mākslas projektos piedalās kopš 1998.gada. Ieguvusi maģistra grādus Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, kā arī Tallinas Mākslas akadēmijas Animācijas nodaļā. Savu ideju realizēšanai Ingrīda izmanto dažādus medijus un mākslas formas – komiksu, animāciju, video, instalācijas un performances. Ingrīdu interesē cilvēki un dokumentāli stāsti, viņa pēta sabiedrības iekšējās likumsakarības un indivīdu lomu tajās. Ingrīda ir piedalījusies un vadījusi vairākas komiksu un animācijas filmu darbnīcas.

Papildu informācija: www.komikss.lv 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV