Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Laikmetīgās dejas izrāde Doma baznīcas dārzā

EasyGet.lv, 17.08.2012. 11:07

Rīgas svētku ietvaros 18. augustā plkst. 21.00 Doma baznīcas dārzā varēs noskatīties laikmetīgās dejas izrādi „Es runāšu par", informē Madara Daudze. Baroka mūzikas pavadībā, izmantojot ķermeņa un kustību valodu, vārdos un dzejā tiek atklāti fakti par gravitāciju, klimatiskām problēmām un pirmo mīlestību. Tā stāsta par mirkli, kas pastāvīgi ir mums apkārt, apvienojot visus laikmetīgās dejas aspektus – kustību, koncepciju, formu un saturu.
Laikmetīgās dejas izrāde Doma baznīcas dārzā

Izrādes autors Dmitrijs Gaitjukevičs ir profesionāls horeogrāfs un dejotājs, kas regulāri piedalās dažādos dejas projektos un starptautiskos festivālos Latvijā un ārvalstīs. Izrāde tapusi kā pirmais nopietnais skatuves darbs, kas iestudēts kopā ar Latvijas Kultūras Akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas 1. kursa studentiem. „Es runāšu par" pirmizrādi piedzīvoja starptautiskajā dejas dienā 29. aprīlī pasākuma "Dejas diena 2012" ietvaros un atkārtoti izrādīta 16. jūnijā Rīgas Doma dārzā, kur norisinājās laikmetīgās dejas festivāls „Laiks dejot".

Izrādē piedalās Ivars Broņičs, Valērijs Bušujevs, Jānis Putniņš, Modris Opelts, Mārtiņš Sprūds, Annija Putniņa un Karīna Lapšina.

Foto: Skats no dejas izrādes. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV