Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV uzsāk jaunu projektu Teātris.zip

EasyGet.lv, 22.08.2012. 13:54

Septembrī Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu uzsāks jaunu projektu – raidījumu un pārraižu ciklu Teātris.zip, informē Latvijas Televīzijas pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.

Laikā no 2012. gada septembra līdz 2013. gada jūnijam LTV1 būs iespēja redzēt 39 dažādu laiku labākos Latvijas teātru izrāžu ierakstus. Tās būs izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm. Tāpat šajā teātra sezonā Latvijas Televīzijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības ietvaros paredzēts ierakstīt 19 izrādes, kas ir ļoti liels skaits, salīdzinot ar to, kāds bija pēdējos gados.

„Latvijas kultūras mantojuma telpa paplašinās ik dienu, bet ar laiku tās zīmes un kodi, kas veidojuši mūsu pašapziņu, redzesloku un izpratni, kļūst par leģendām. Ir būtiski tās zināt, izprast, redzēt pašu acīm, atklāt no jauna, iedvesmoties no tām! Latvijas Televīzijas iecerētais teātrim veltītais cikls, kā arī izrāžu ierakstu darbs ir būtisks gan kā kultūras mantojuma saglabāšanas fakts, gan arī kā nozīmīgs kultūrizglītības process," atzīmē Ināra Tetereva

Divas sestdienas mēnesī arhīvā esošās izrādes Latvijas Televīzija demonstrēs sasaistē ar diskusiju studijā gan televīzijā, gan internetā. Raidījuma dalībnieki būs izrādes veidotāji, eksperti un skatītāji, raidījumu vadīs žurnālists un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Cikla „Teātris.zip" pirmajā raidījumā 1. septembrī plkst. 21:15 piedalīsies Latvijas teātru aktieri, režisori, un skatītāji. Raidījums iepazīstinās skatītājus ar projekta ideju, tiekoties ar šī brīža Latvijas teātra mākslas izcilībām.

Sezonas ietvaros paredzēts demonstrēt arī vairākas izrādes bērniem – jau 3.septembrī, uzsākot jauno mācību gadu tiešraidē no Dailes teātra tiks demonstrēta izrāde „Punktiņa un Antons".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV