Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Muzejā remonta laikā atrod 20. gs. pirmās puses dokumentus

EasyGet.lv, 24.08.2012. 14:46

Veicot Kuldīgas novada muzeja restaurācijas darbus - demontējot krāsnis, atsedzot grīdas un rekonstruējot bēniņus - ēkā atrasta virkne interesantu vēstures liecību.
Muzejā remonta laikā atrod 20. gs. pirmās puses dokumentus

Pirmā stāva, grīdas līmenī, atrastas trauku lauskas, saplēstas pudeles un krāsns podiņu fragmenti. Otrajā stāvā, vietā, kur reiz atradusies vannas istaba, atsedzot grīdas segumu un izpētot to tuvāk, atklājās, ka flīžu vietā grīda izklāta ar balti glazētiem krāsns podiņiem.

Īpaši interesantas ir bēniņos atrastās dažādās piezīmju lapiņas un burtnīcu lapas no laika perioda, kad ēkā otrā pasaules kara laikā atradās skola. Labi salasāms ir 1944. gadā rakstīt paziņojums par neierašanos darbā slimības dēļ. Stipri bojāta, bet ļoti interesanta ir 1923. g. 24. jūlijā Asaros rakstīta vēstule, kura beidzas ar parakstu: „ar buču Irma".

Jau ziņots, ka šovasar uzsākta Kuldīgas novada muzeja restaurācija, kuras laikā tiks sakārtotas muzeja iekštelpas, restaurētas krāsnis un atjaunoti sienu gleznojumi, vēsturiskie grīdu krāsojumi un citas detaļas. Pēc restaurācijas muzeja trešajā stāvā plānots iekārtot pilsētas vēsturei veltītu ekspozīciju, otrajā stāvā tiks iekārtota ekspozīcija „Turīga pilsoņa dzīvoklis Kuldīgā 20. gs. sākumā", savukārt pirmajā stāvā tiks izveidots apmeklētājiem ērts informācijas un klientu apkalpošanas centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV