Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Laikmetīgās dejas izrādi "Kas ir Zeir?" uzvedīs angļu valodā

EasyGet.lv, 31.08.2012. 10:16

6. septembrī plkst. 19:00 teātrī "Dirty Deal Teatro" notiks laikmetīgās dejas izrāde "Kas ir Zeir?", ko veidojuši horeogrāfe Kristīne Vismane un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, informē "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne. Šajā reizē tā tiks spēlēta angļu valodā.
Laikmetīgās dejas izrādi "Kas ir Zeir?" uzvedīs angļu valodā

"Kas ir Zeir?" ir laikmetīgās dejas izrāde, kuras pamatā ir Kristīnes nejauši satiktas sēņotājas stāsts. To viņa papildināja ar mūziku, gaismu un kostīmiem, bet vienalga likās, ka kaut kas pietrūkst. Tāpēc viņa nolēma izdarīt nebijušu gājienu un par savas izrādes horeogrāfu uzaicināja scenogrāfu. Un tad tapa izrāde par dejotprasmi, sēņu augšanu un brīvības meklējumiem.

Kristīne Vismane ir jauna dejotāja un horeogrāfe, kas pērn absolvēja Latvijas Kultūras Akadēmiju un ir jau vairāku pamanāmu dejas projektu autore. 2011. gada decembrī Kristīne veidoja pašironisku solo darbu "Zeir" Latvijas Jaunā teātra institūta projektā "Jaunie nāk!", kas kļuva par pamatu šai izrādei. Rūdolfs Baltiņš ir topošais scenogrāfs, kas piedalījies vairākās scenogrāfijas izstādēs, tai skaitā Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē 2011. gadā. Rūdolfs veidojis asprātīgu telpas iekārtojumu un niansētu gaismas partitūru virknei jaunā režisora Jurija Djakonova izrāžu.

Izrāde kādu laiku nebūs teātra repertuārā, jo Rūdolfs Baltiņš dodas studēt Barselonas Teātra institūtā.

Izrāde 6. septembrī plkst. 19:00 teātrī "Dirty Deal Teatro", adrese Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2.

Izrādes producents ir Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar teātri "Dirty Deal Teatro".

Izrādes atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome.

Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē, ja vēl būs palikušas brīvas vietas.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Laikmetīgās dejas izrāde "Kas ir Zeir?". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV