Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

K.Sunī notiks kinofestivāls "FF Riga"

EasyGet.lv, 03.09.2012. 14:50

Kinoteātrī "K.Suns" no 10. līdz 12. septembrim notiks starptautisks kinofestivāls "FF Riga", piedāvājot filmas, kas demonstrētas ievērojamākajos Eiropas kinofestivālos. 
K.Sunī notiks kinofestivāls "FF Riga"

Festivāls tapis, sadarbojoties vairākiem Eiropas kinofestivāliem, kas apņēmušies apmaksāt vienas savas pārstāvētās valsts filmas tiesību maksu, tādējādi sastādot festivāla programmu. "FF Riga" būs veltījums Rīgas starptautiskajam kinofestivālam "Arsenāls".

Festivāla laikā tiks demonstrētas septiņu Eiropas kinofestivālu izvēlētās filmas, kā arī krievu dokumentālistes Marinas Razbežkinas producētā kinolente un Latvijas režisora Jevgēņija Paškēviča jaunākā filma „Golfa straume zem ledus kalna".

Austrijas kinofestivāls "Crossing Europe Filmfestival Linz" piedāvā Mihaela Glavogera filmu "Mauku spožums" (Whore´s Glory), kas ir noslēdzošā filma režisora dokumentālajā triloģijā par dzīvi uz Zemes. Divas pirmās triloģijas daļas, „Lielpilsētas" (Megacities ) un „Strādnieka nāve" (Workingman's Death), iepriekš rādītas kinofestivāla "Arsenāls" ietvaros.

Varšavas kinofestivāls piedāvā Vojceka Smarzovska filmu "Roze" (Rose), kas dramatiski ataino tēmu par Polijas ziemeļaustrumos mītošās mazūru tautas vajāšanu pēc Otrā Pasaules kara. 2011. gadā filma ieguvusi septiņas nacionālā kino balvas "Ērglis", tostarp kā gada labākā filma, labākais scenārijs, kā arī skatītāju balvu.

Helsinku starptautisko kinofestivālu "Love and Anarchy" pārstāv Zaidas Bergrotas filma „Labais dēls"(The Good Son), kas veiksmīgi balansē starp psiholoģisku drāmu un melno komēdiju, tikusi iekļauta pagājušā gada Toronto kinofestivāla oficiālajā programmā, kā arī saņēmusi balvas Čikāgas kinofestivālā, Prāgas starptautiskajā kinofestivālā "FebioFest" un citur.

Pateicoties "Tallin Black Nights" kinofestivālam, vēl pirms Igaunijas pirmizrādes Rīgā būs skatāma Tomasa Husara melnā komēdija ar trillera elementiem "Sēņošana" (Mushrooming), kas šovasar ar panākumiem tika izrādīta Karlovivaru starptautiskajā kinofestivālā un ir lielisks trīs aktieru tandēms.

Prāgas starptautiskais kinofestivāls „FebioFest" piedāvā ar četrām nacionālām kino balvām „Čehu Lauva" apbalvoto Zdeņeka Jiraski filmu „Pumpuri" (Flower Buds). Šī drāma ieguvusi gan labākās filmas, gan labākā režisora, labākā galvenās lomas atveidotāja un labākā operatora balvas.

No Sofijas kinofestivāla programmas „FF Riga" ietvaros būs skatāma Kanādā dzīvojošā bulgāru režisora Kirila Stankova filmu „Jūlijs"(July), kas savu pirmizrādi piedzīvoja šā gada Maskavas starptautiskajā kinofestivālā, savukārt Transilvānijas kinofestivāls Latvijas kino gardēžiem sagādājis Lusiana Georgesku filmu "Iedomātais tēvs" (The Phantom Father), kas pabijusi starptautiskā konkursa programmās gan Monreālas, gan Manheimas – Heidelbergas kinofestivālos.

Politiski aktuālāko filmu „FF Riga" piedāvā Krievijas kino. Krievu dokumentāliste Marina Razbežkina izskolojusi jaunu dokumentālistu paaudzi, kas apvienojusies filmā "Ej prom, ziema!"(Winter, Go Away). Filmā ir ieskicēta Krievijas pirmsvēlēšanu gaisotne, sākot ar šā gada februāra notikumiem Maskavā, tostarp skandalozo "Pussy Riot" uzstāšanos Kristus Glābēja katedrālē.

Visbeidzot pašmāju kino „FF Riga" ietvaros pārstāvēs režisora Jevgēņija Paškēviča filma „Golfa straume zem ledus kalna", kas ar lielām ovācijām tika izrādīta šī gada Maskavas starptautiskajā kinofestivālā un, kaut arī Latvijā piedzīvojusi vien dažus īpašus seansus, šogad jau saņēmusi augstāko nacionālo apbalvojumu kino nozarē - „Lielā Kristapa" balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, kā arī balvu par labāko režisora un filmas mākslinieka darbu.

Katru dienu tiks demonstrētas trīs filmas, kas visas būs konkursa programmā. Visas filmas tiks demonstrētas vienu reizi. Ar filmas anotācijām un seansu laikiem drīzumā varēs iepazīties kinoteātra „K. Suns" mājaslapā www.kinogalerija.lv.

Foto: Kadrs no filmas "Golfa straume zem ledus kalna". Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV