Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Francijas institūts piedāvā filmu ciklu "Mīlestība kino pasaulē"

EasyGet.lv, 04.09.2012. 11:44

Cikla „Mīlestība kino pasaulē" pirmajā seansā 12. septembrī Francijas institūts aicina noskatīties režisora Marka Digēna filmu „Parasta nāvessoda izpilde".
Francijas institūts piedāvā filmu ciklu "Mīlestība kino pasaulē"

Francijas institūta Latvijā Kino klubs turpina franču kino izpēti un piedāvā jaunu tematisko ciklu: „Mīlestība kino pasaulē". Katra no programmā piedāvātajām 8 filmām atklāj kādu mīlas izpausmju šķautni – nelaimīgi mīlētāji, izjukušas vai jaunatrastas attiecības, glābjoša vai postoša mīlestība. Katrai filmai ir savs skatījums uz šo dziļo, iekšējo satricinājumu, kuru izraisa mīlestība.

„Parasta nāvessoda izpilde" (2009, 105 min ). Lomās: Andrē Disoljē un Marina Anda. 1952. gada rudens. Vīrietis un sieviete, kas mīl viens otru; Staļina laiks.

Jauna ārste, kas strādā Maskavas priekšpilsētas slimnīcā, vēlas palikt stāvoklī no sava vīra - fiziķa, kura dzīves vienīgais piepildījums ir mīlestība uz savu sievu. Viņa, savukārt, laiku pa laikam tiek izsaukta slepus ārstēt mirstošo Staļinu. Diktators palēnām ieņem savu vietu pāra dzīvē...

Filma „Parasta nāvessoda izpilde" tiks demonstrēta trešdien, 12. septembrī, plkst. 19.00, Francijas institūta konferenču zālē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV