Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nacionālajā vēstures muzejā atsākas Ģimenes dienas

EasyGet.lv, 05.09.2012. 12:08

No septembra Latvijas Nacionālajā vēstures muzejs atjauno ikmēneša Ģimenes dienas norises. Pirmā nodarbība „Skolā pirms 100 un vairāk gadiem" notiks 8. septembrī plkst. 12.00.

Skolas gaitas ir tikko sākušās. Arī atnākot uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju Rīgas pils 3. stāvā, Ģimenes dienas apmeklētāji nokļūs Skolas klasē, varēs pasēdēt 100, 50 vai 5 gadus senos skolas solos, parakstīt ar grifeli vai tušu, apskatīt 100-gadīgu „skolas somu"- lādi, „pārtikas kastīti" - cibiņu un daudzas citas lietas, kas vēstīs par skolas gaitām senākos laikos. Varbūt kāds nopelnīs tupēšanu klases stūrī uz zirņiem?

Ģimenes biļetes cena Ls 2,50.

Reizi mēnesī aicina iepazīt muzeju gida vadībā

No septembra Latvijas Nacionālais vēstures muzejs piedāvā arī jaunumu – iespēju reizi mēnesī aplūkot muzeja izstādes un ekspozīcijas gida pavadībā par parastās biļetes cenu. To aicināti izmantot gan vecāki, kas kopā ar bērniem atnākuši uz Ģimenes dienas pasākumu, jo abas norises notiks paralēli, gan ikviens cits interesents.

8. septembrī plkst. 12.00 sāksies izstādes „Kara vīra liktenis" apskate. To vadīs tās kuratore Irīna Zeibārte, LNVM direktora vietniece zinātniskajā darbā.

Izstāde ar daudzveidīgu muzeja krājuma priekšmetu un pētniecības rezultātu palīdzību rosina apmeklētājus padomāt par kara vīra likteni gadsimtu ritumā, sākot ar senajiem Latvijas maztautu – kuršu, zemgaļu, latgaļu, sēļu un lībiešu zemju aizstāvjiem līdz pat Otrajā Pasaules karā dažādās frontēs iesaistītajiem cīnītājiem.
Muzeja izstādes un ekspozīcijas gida vadībā varēs iepazīt arī š. g. 13. oktobrī, 3. novembrī un 8. decembrī.

Ieejas biļetes cena izstādē: pieaugušajiem Ls 2 (kopā ar ekspozīciju – Ls 3), pensionāriem un studentiem Ls 1, skolēniem Ls 0,50. Derīga Ģimenes biļete.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV