Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Traģikomēdijas „Finita la comedia!" priekšvakarā notiks „Sarunas pirms pirmizrādes"

EasyGet.lv, 06.09.2012. 12:12

13. septembrī plkst. 17.00 Nikolaja Erdmana traģikomēdijas „Finita la comedia!" pirmizrādes priekšvakarā Dailes teātra 2. stāva foajē notiks „Sarunas pirms pirmizrādes", kuru tēma būs „Inteliģence un vara", informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Inteliģence jeb cilvēki, kas savu dzīvi izšķīdinājuši radošajā darbā, visos laikos ir bijuši kā precīzi kultūras un sociālās dzīves svārstību barometri, norādot uz laikmeta un varas politiskajām spēlītēm. Personība un vara, to attiecības dažādos laika posmos, sociāli politiskie un kultūras procesi 20. gadsimtā. Kāpēc jaunā, daudzsološā dramaturga un kinoscenārista Nikolaja Erdmana 1928. gadā sarakstītā asas ironijas, groteskas un bufonādes piesātinātā luga „Pašnāvnieks" viņa dzīves laikā tā arī netika uzvesta uz Krievijas teātra skatuvēm? To kopīgā diskusijā mēģinās izprast teātra zinātniece Edīte Tišheizere, kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere un publicists Eduards Liniņš. Sarunu vadīs teātra zinātniece Ingrīda Vilkārse.

Ar ieejas biļeti uz „Sarunām pirms pirmizrādes" (cena - Ls 4) Dailes teātris aicina noskatīties arī izrādes „Finita la comedia!" ģenerālmēģinājumu plkst. 19.00. Vietu skaits ierobežots.

Biļešu iepriekšpārdošana uz „Sarunām pirms pirmizrādes" un ģenerālmēģinājumu - no 7. septembra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV