Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pirmizrādi piedzīvos melnā komēdija „Kroplis"

EasyGet.lv, 07.09.2012. 14:29 | komentāri (1)

26. septembrī Kaņepes Kultūras centrā notiks jaunās režisores Oļesjas Rubenes iestudētās melnās komēdijas „Kroplis" pirmizrāde, informē Kristīne Hlevinska. Izrādē spēlē Sanita Pušpure, Ivars Krasts, Jurijs Djakonovs un Artūrs Dīcis.
Pirmizrādi piedzīvos melnā komēdija „Kroplis"

Galerijas:

Izrāde tapusi Kaņepes Kultūras centrā, kas savā mākslas un kultūras pasākumu programmā nemitīgi iesaista talantīgus pašmāju un ārzemju māksliniekus, bet šobrīd savas telpas atvēris arī neatkarīgiem skatuves mākslas projektiem.

Izrāde ir vācu jaunās paaudzes dramaturga Mariusa fon Maienburga 2007.gadā sarakstītās lugas „Der Hässliche" pirmiestudējums Latvijā. Mariuss fon Maienburgs ir Eiropas teātra uzlecošā zvaigzne, kura lugas gūst atzinību un tiek plaši uzvestas Eiropā un citviet pasaulē. Maienburgs ir režisors un literārās daļas vadītājs lielākajā Rietumberlīnes dramatiskajā teātrī „Schaubühne", kur viņš strādā kopā ar slaveno režisoru Tomasu Ostermeieru. Maienburga pārstāvētajā teātrī izrādi „Jevgeņijs Oņegins" 2011.gadā iestudēja Alvis Hermanis.

„Kroplis" ir grotesks stāsts, metafora par mūsdienu sabiedrību, kurā valda apsēstība ar iedomātu skaistuma standartu. Cilvēki, tiecoties pēc tādiem ārējiem kvalitātes apliecinājumiem kā nauda, popularitāte un ārējais skaistums, ir spiesti pielāgoties, aizstāt savu patieso „es" un zaudēt savas cilvēciskās kvalitātes.

Lette, galvenais varonis, ir tik fenomenāli neglīts, ka priekšnieks aizliedz viņam prezentēt veiksmīgo industriālo izgudrojumu. Tādēļ Lette dodas pie plastiskā ķirurga, kurš pārvērš viņu līdz nepazīšanai. Jaunā seja atnes peļņu, popularitāti un panākumus. Taču viss mainās brīdī, kad Lettes seja kļūst par masu produktu un ir pieejama ikvienam.

Lomās: Sanita Pušpure, Ivars Krasts, Jurijs Djakonovs un Artūrs Dīcis.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Liene Jonīte, gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers, producente – Kristīne Hlevinska.

Pirmizrāde notiks 26. septembrī plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centra 2.stāvā. Izrāde vienā cēlienā, biļešu cenas – 5 Ls un 3 Ls (studentiem un pensionāriem). Biļetes iegādājamas izrādes norises vietā. Plašāka informācija: info@kanepes.lv vai pa tālr. 29404405.

Izrādes tapšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Berlīnes teātra izdevniecība „Henschel Schauspiel".

Foto: Jurijs Djakonovs. Foto (c) Stephan Jacobs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV