Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Nāvējošais sieviešu skūpsts Braiena de Palmas provokatīvajā filmā

EasyGet.lv, 12.09.2012. 12:54

Šausmu filmu meistara Alfreda Hičkoka cienītājs Braiens de Palma – tagad jau klasikā iekļauto filmu „Neiespējamā misija" un „Neaizskaramie" režisors – pēc piecu gadu prombūtnes atgriežas kino ar šedevru - erotisko trilleri „Kaislība", kas Venēcijas kinofestivālā pārsteidza kritiķus un viņa cienītājus.
Nāvējošais sieviešu skūpsts Braiena de Palmas provokatīvajā filmā

Braienu de Palmu iedvesmojusi 2009. gada jutekliskā franču filma „Noziegums mīlestības dēļ", taču viņš šo sižetu izstāstījis pēc sava prāta.

„Kaislība" ir filma par divām sievietēm, kas sākušas cīņu uz dzīvību un nāvi – par varu un ietekmi nežēlīgajā starpvalstu biznesa pasaulē.

Galvenās varones tēlo divas talantīgas aktrises – Reičela Makadamsa („Pusnakts Parīzē", „Zvērests") un Nomi Rapase („Prometejs", „Meitene ar pūķa tetovējumu").

Lielas plaukstošas starpvalstu kompānijas vadītāja Kristīna (R.Makadamsa) ir skaista, eleganta un valdonīga. Šīs īpašības nepieciešamas tiem, kuri alkst varas un naudas.

Viņas vietniece Izabela (N.Rapase) ir „neglītais pīlēns" ar zemu pašapziņu, viegli ietekmējama, taču viņai ir papilnam fantastisku ideju.

Izabela jūsmo par priekšnieci un ļaujas viņas viltībām. Kristīna priecājas par savu tālredzību un, izmantojot labākās darbinieces lētticību, nozog viņai miljonu vērtu ideju.

Izabela nolemj atriebties. Viņa pavedina priekšnieces mīļāko un izdibina Kristīnas noslēpumu.

Sākas kaķa un peles spēle – manipulācija un kārdinājums, uzkundzēšanās un pazemojums. Galu galā tas noved līdz noziegumam.

„Šī filma ir par sievietēm. Viņas ir skaistas, valdonīgas, seksuālas. Es ar interesi gaidu, kā sievietes uztvers filmu. Tajā nav vardarbības, jo tā sievietēm netīk, taču filma pārsteigs un šausminās," Venēcijas kinofestivālā filmas ievadvārdus teica Braiens de Palma.

Kaislības izraisīja plakāts, kurā redzams divu sieviešu skūpsts.

„Viņas nav iemīlējušās viena otrā, viņas ir sievietes – sekss un skūpsti ir viņu ieroči," intriģējoši izteicās Nomi Rapase, kas tēlojusi vienu no galvenajām lomām.

Spraigais, interesantais, kvēli erotiskais trilleris „Kaislība" pēc Venēcijas kinofestivāla nonāks Toronto kinofestivālā. Latvijas kinoteātros tas tiks demonstrēts nākamā gada februārī.

Noskatieties intriģējošo filmas reklāmas rulli!



Foto: Kadrs no filmas „Kaislība". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV