Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rudens saulgrieži Pastariņa muzejā

EasyGet.lv, 18.09.2012. 12:00

21. septembrī plkst. 13.00 Pastariņa muzejā (Zentenes pagasta "Biseniekos") notiks Rudens saulgriežu pasākums, informē Tukuma muzeja pārstāvji.
Rudens saulgrieži Pastariņa muzejā

Rudens saulgrieži ir tas brīdis, kad nakts kļūst tik pat gara kā diena. Ap to laiku visai ražai jau bija jābūt savestai zem jumta. Pastariņa muzeja Rudens saulgriežu pasākumā saime veiks dažādus darbus, jo vēl ir jāpaspēj novākt raža, jāgatavo cienasts, jādekorē telpas, jāklāj galds. Tiks arī meklēts Jumītis. Atrast Jumi skaitās laba zīme, jo Jumis ir auglības un ražības nesējs. Sens latviešu ticējums vēsta: Jumja vārpu vajagot glabāt aiz klēts sijas, tad tur guļot klāt pūķis, kas velk bagātību klētī.

Saimnieces kopā ar pasākuma dalībniekiem ceps maizi un pīrāgus, vārīs ievārījumu, grauzdēs kviešu graudus kafijai. Mielasta laikā pasākuma dalībnieki ar rotaļām un dziesmām izteiks pateicību par bagāto ražu. Garā virtenē svētku dalībnieki izstaigātas visas klētis un citas ēkas, lai sētā valda veiksme un labklājība.

Svētkus svinēt aicināts ikviens interesents. Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV