Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latvijas pilsētās rādīs teātra izrādi "Kā eiropieši pasaulē brauca"

EasyGet.lv, 21.09.2012. 12:15

Septembra otrajā pusē Cēsīs, Rēzeknē, Aizkrauklē, Jelgavā un Rīgā būs iespēja noskatīties teātra izrādi "Kā eiropieši pasaulē brauca".
Latvijas pilsētās rādīs teātra izrādi "Kā eiropieši pasaulē brauca"

Izrāde ir tapusi jauniešu iniciatīvas projekta "Mūsu Eiropa. Mūsu pirmizrāde" laikā. Projektā izsludinātajā erudīcijas konkursā piedalījās Latvijas vidusskolēnu komandas, trīs konkursa kārtās ne tikai pierādot savas zināšanas par Eiropas Savienību, bet arī pakāpeniski izstrādājot ideju teātra izrādei par Eiropas Savienības vērtībām un iespējām.

Projekta organizētāji "Klubs Māja - jaunatne vienotai Eiropai" Latvijas skatītāju uzmanībai piedāvā konkursa uzvarētāju - Aizkraukles novada ģimnāzijas jauniešu - radītās teātra izrādes iestudējumu ar pašu idejas autoru piedalīšanos.

Izrādes darbība risinās mūsdienās kaut kur tepat Eiropā. Tās galvenie varoņi ir pieci eiropieši, kas dodas braucienā ar kuģi uz kādu neapdzīvotu salu, lai noskaidrotu, kurš no viņiem kļūs par liela laimesta īpašnieku. Strādīgajam polim, punktuālajam vācietim, ekspresīvajai grieķietei, apzinīgajai igaunietei un bohēmiskajam francūzim atrasties vienam otra sabiedrībā jau no ceļojuma sākuma ir izaicinājums. Viss mainās, kad eiropieši salā sastopas ar ko negaidītu. Cik vienoti savā dažādībā viņi spēs būt, lai pieņemtu pareizos lēmumus un kas ir tas, kas liks viņiem pārvērtēt savu attieksmi pret kāroto laimestu, skatītājiem būs iespējams uzzināt izrādes gaitā.

Izrādi varēs noskatīties 22. septembrī plkst. 14.00 Cēsu BJC Jauniešu mājā (Raunas ielā 4), 23. septembrī plkst. 12.00 Rēzeknes Augstskolā (Atbrīvošanas alejā 90) un plkst. 18.00 Aizkraukles novada ģimnāzijā (Lāčplēša ielā 21), 29. septembrī plkst. 14.00 Kuldīgas Kultūras centrā (Raiņa ielā 21), 30. septembrī plkst. 12.00 Jelgavas Studentu teātrī (Jāņa Čakstes bulvārī 5a) un plkst. 18.00 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15, Rīgā). Ieeja visās izrādēs - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV