Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„Karaliskā dēka" dodas iekarot „Oskaru"

EasyGet.lv, 21.09.2012. 15:39

Nikolaja Arsela vēsturiskā drāma „Karaliskā dēka" (En Kongelig Affære / A Royal Affair) tiek izvirzīta sāncensībai par nomināciju „Oskara" balvai kategorijā „Labākā filma svešvalodā". Festivālā Baltijas pērle filma tiks demonstrēta 22. septembri.
„Karaliskā dēka" dodas iekarot „Oskaru"

Nav šaubu, ka filmas uzņemšanas grupai, dāņu aktieriem – daudzkārt godalgotajam Madsam Mikelsenam, jaunajam Mikelam Bo Felsgārdam un zviedru aktrisei Alisijai Vīkanderei ir lielas izredzes nākamgad 26. februārī kopā ar Holivudas zvaigznēm soļot pa sarkano paklāju Losandželosā. ASV Kinoakadēmija publiskos nominēto kinodarbu sarakstu 15. janvārī.

Šī filma, kuras producents ir Larss fon Trīrs, Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā ieguva „Sudraba lāci" kategorijās „Labākais vīriešu lomas atveidotājs" (Mikels Bo Felsgārds), „Labākais scenārijs" (Nikolajs Arsels, Rasmuss Heisterbergs) un tika nominēta „Zelta lācim".

„Karaliskā dēka" ir arī viena no piecām filmām, kuras izvirzītas Ziemeļvalstu padomes kinobalvai. Uzvarētājs tiks paziņots oktobrī un apbalvots Ziemeļvalstu Padomes sesijā Helsinkos 31. oktobrī.

Likumsakarīgi – filma, kas var kalpot gan kā savu sakņu izprašana eiropiešiem, gan kā rokasgrāmata itin visiem, kuri grasās doties politikā vai arī jau apgrozās politiķu aprindās, gan kā aizraujošs baudījums dižu mīlasstāstu cienītajiem, ir viena no spēcīgākajām pretendentēm uz Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) balvām. Turpmākajās nedēļās 2700 EFA biedri balsos par nominācijām 17 dažādās kategorijās. Balsošanas rezultāti tiks paziņoti 3. novembrī Seviļas Eiropas filmu festivālā Spānijā, savukārt balvu pasniegšanas ceremonija noritēs 1. decembrī Maltā.

Kinofestivāla „Baltijas pērle" ietvaros vēl ir iespēja noskatīties šo kinopērli 22. septembrī Rīgas Kongresu nama Lielā zāle plkst. 21.00.

Foto: Kadrs no filmas „Karaliskā dēka". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV