Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī

EasyGet.lv, 25.09.2012. 12:41

27. septembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī, kad gaidāmas arī trīs pirmizrādes - „Ļaujiet izšaut!", „Es par Rēziju" un „Mēdeja. Teātris", informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

3. novembrī Lielajā zālē notiks Fransisa Vebēra komēdijas „Ļaujiet izšaut!" pirmizrāde, to iestudē Dž.Dž.Džilindžers. ...Kādā viesnīcas istabā liktenis saved kopā pilnīgi atšķirīgus cilvēkus. Nikolajs ir īsts profesionālis, sava aroda meistars, kurš savu darbu paveic tīri un ātri. Viņš, protams, strādā mafijas labā. Savukārt Fransuā ir hronisks neveiksminieks, kuru pametusi sieva. Killers un potenciāls pašnāvnieks. Cinisks noziedznieks un pasaules čempions čīkstēšanā. Kā lai nabaga killers izpilda savā karjerā svarīgāko pasūtījumu, ja viņam visu laiku traucē blakus esošais nejēga? Jauniestudējumā aktiera ampluā Dailes teātrī debitēs Jurijs Djakonovs, pārējās lomas atveidos Valdis Liepiņš, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns, Aija Dzērve un Juris Kalniņš.

16. novembrī Kamerzālē pirmoreiz tiks rādīta Rēzijas Kalniņas monoizrāde „Es par Rēziju", ko, debitējot Dailes teātrī un veidojot iestudējumu ar savu sapņu aktrisi, režisors Elmārs Seņkovs dēvē par „profesionālu joku". Rēzija Kalniņa ir aktrise, kas nospēlējusi visu: traģiskas un komiskas lomas, varones un ļaundares, liktenīgās sievietes un klaunus. Viņa ir allaž mainīga, pretrunīga un neuzminama. Un tāda paliek. Tas ir dialogs un satikšanās – režisoram ar aktrisi, aktrisei ar sevi un skatītāju. Satikšanās lomas tēlam ar Aktrises Tēlu. Kas to ir radījis? Viņa pati vai režisori? Vai varbūt skatītāji, kuri ir aicināti maldīties līdzi aktrises emociju, domu un jūtu labirintā...

19. novembrī Mazajā zālē gaidāma Lilitas Ozoliņas jubilejas izrāde „Mēdeja. Teātris", kas ir aktrises dāvana skatītājam un pateicība Sargeņģelim par savu likteni. Vladimira Kļimenko lugu iestudē Laura Groza-Ķibere, līdzās Lilitai Ozoliņai izrādē spēlēs Ieva Segliņa. ...Neprātīgi mīlošā, greizsirdīgā, asiņainā, slepkavīgā Mēdeja – tas ir teātris, tāda ir teātra būtība. Divas Mēdejas un divas aktrises. Naids un mīlestība, aizvainots lepnums un atmiņas par pagātni. Mirklīgais paiet. Cilvēka būtība paliek. Izrāde ir kā dzīve. To nevar apturēt. Dzīve arī ir teātris, tikai tajā neko nevar nospēlēt vēlreiz. Bet tā ir mana dzīve un citas nav. Vai bija to vērts?

22. novembrī Kamerzālē pēdējo reizi tiks rādīta izrāde „Dullais", savukārt novembra piedāvājums par īpašām cenām ir kriminālmelodrāma „Mežonīgā pilsēta" 8. novembrī, uz kuru visu biļešu cena būs 3 un 4 lati.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV