Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Saldās konfektes ''Chippendales'' uzstājas Rīgā

Auga Leitholde, 29.09.2012. 17:34

28. septembra vakarā klubā ''Studio 69'' notika pasaules slaveno erotisko dejotāju ''Chippendales'' šovs. Apmeklētāju kopumu veidoja visa vecuma sievietes – draudzenes, mātes un meitas, kā arī uz abu roku pirkstiem saskaitāmi pretējā dzimuma pavadoņi.
Saldās konfektes ''Chippendales'' uzstājas Rīgā

Galerijas:

Deju grupas ''Chippendales'' aizsākumi ir meklējami 1979.gadā. Šķiet, Latvijā pirmo reizi šis šovs bija skatāms pirms 12 gadiem, kad vēl darbojās nosacījums – šovu drīkst apmeklēt vien daiļā dzimuma pārstāves. ''Chippendales'' trupu veido divpadsmit dažāda izskata, ādas krāsas, un perfekti trenēti dejotāji. Gluži kā raiba saldumu turza kārumniecēm! ''Chippendales'' priekšnesumu virkni veido stereotipu apspēlēšana - lidotājs, celtnieks, mehāniķis, kas vienmēr noslēdzas ar tvirtiem, plikiem dibeniem. Dažkārt šķita, ka lielāku sajūsmu dāmu auditorijā izraisīja šova muzikālais noformējums, kur dominēja Enrikes Iglesiasa dziesmas vai arī Bruno Marsa hits ''Just the way you are'', kam apmeklētājas sirsnīgi dziedāja līdzi. Netika aizmirsts izģērbties Džo Kokera ''You can leave your Head on'' pavadījumā.

Šova sākumā nepameta sajūta, ka tīri horeogrāfiski notiek atgriešanās deviņdesmito gadu popmūzikas video klipā. Vispārliecinošāk deju soļi sprakšķēja kantri dziesmas ''Save a Horse, ride a cowboy'' laikā. Dejotāju kreklos esošie mazie iegriezumi ļāva tiem zibenīgi atbrīvot savu muskuļaino torsu. Katrs auduma gabala žvikš atbalsojās sieviešu ovācijās. Vienai laimīgajai tika dota iespēja apģērbt kailo dejotāju, skatot viņu no priekšpuses. Otra laimīgā izbaudīja sešu vīriešu klēpju dejas. Trešā laimīgā tika satīta kovboja virvē. Šova atribūtiku veidoja daudz garu, cietu rungveidīgu priekšmetu – iespaidīgākie no tiem, protams, bija ugunsdzēsēju šļūtene un citplanētiešu slaktējamie ieroči, bet to grības mazgājamo noteikti varēja atstāt aizskatuvē. Izrādās, ka slaveno kārdināšanas metodi – juteklisku cimda novilkšanu, ko 1946.gadā leģendāru padarīja filma '' Gilda'', var izmantot arī vīriešu dejotāji.

Kopsavilkumā jāsaka, ka ''Chippendales'' vajadzēja papūlēties, lai iekvēlinātu sieviešu auditoriju. Šis nebija tas gadījums, kad dejotājiem būtu jābīstās no saplosīšanas. Viegls pliķis pa dibenu un maigs glāsts visa auguma garumā – tas arī viss. Varbūt vajadzēja pie biļetes pieskaitīt vienu uzsaukto šampanieša glāzi, lai dāmām dzirkstošāks prāts?

Foto: "Chippendales'' uzstājas Rīgā. Foto (c) Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV