Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Porcelāna muzejā notiks lasījums par porcelāna apgleznošanu

EasyGet.lv, 01.10.2012. 16:05

4. oktobrī plkst. 16:00 – 18.00 lekciju cikla "Porcelāna pēcpusdienas" ietvaros Rīgas Porcelāna muzejā notiks Ineses Brants priekšlasījums „Klasiskā tradīcija. Klasisko porcelāna apgleznošanas tehniku mūsdienīgās metamorfozes"., informē muzeja pārstāve Ieva Nagliņa.

Baltais un trauslais, keramikas materiāls – porcelāns – no kura veido gan ikdienā lietojamus, gan ekskluzīvus traukus, kā arī citus sadzīves priekšmetus ir populārs arī mākslinieku vidū. Visbiežāk porcelāna priekšmetus rotā arī dažādi dekori. Apgleznošanas tehnikas laika gaitā ir gan nostiprinājušās kā klasiskā tradīcija, gan piedzīvojušas pārmaiņas. Par to šajā "Porcelāna pēcpusdienā" stāstīs māksliniece, porcelāna apgleznošanas meistare Inese Brants. Priekšlasījumu papildinās uzskatāmi attēli.

Lekciju un izstāžu cikls "Porcelāna pēcpusdienas" Rīgas Porcelāna muzejā regulāri iepazīstina apmeklētājus ar pētījumiem un referātiem par porcelāna tehnoloģiskajiem un mākslinieciskajiem aspektiem, kā arī muzeja krājuma izpētes rezultātiem un Rīgas porcelāna vēsturi. Lekcijās uzstājas gan muzeja speciālisti, gan pieaicināti profesionāļi un eksperti.

Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV