Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Filmu maratons turpinās Valmierā un Daugavpilī

EasyGet.lv, 05.10.2012. 09:16

Latvijas Filmu maratons – 2012. gada Latvijas filmu programma, kas kopš septembra apceļo Latvijas pilsētas, – 6. oktobrī apciemos Valmieru, bet 13. oktobrī – Daugavpili, informē projekta vadītāja Inese Kļava.
Latvijas Filmu maratons turpinās Valmierā un Daugavpilī

Valmierā Filmu maratons notiks kinoteātrī Gaisma (Rīgas ielā 19), pirmais seanss ieplānots pl. 12:00 – animācijas filmas mazajiem skatītājiem. Seanss pl. 13:00 ir pirmais, kuru ievadīs vietējā kinoentuziasta veidota īsfilma par Valmieru – Jāņa Dunkura filma "Dino Time". Filmu maratona organizatoru aicinājumam atsaukušies arī citi valmierieši, tāpēc seansu pl. 14:10 iesāks Dāvja Dorša īsfilmas par citu valmierieti – Māri Štrombergu un viņa olimpiskajiem panākumiem; seansā pl. 15:30 būs skatāma Edgara Šveca filma "Valmiera rudenī", bet nākamo seansu pl. 17:40 ievadīs Jāņa Dunkura filma "Kur?".

Ar valmieriešu īsfilmām iesākto seansu turpinājumos Filmu maratons piedāvā Latvijas filmas, kas pirmizrādi piedzīvojušas 2012. gadā, bet jau saņēmušas kritiķu atzinību un dažādus apbalvojumus gan Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps, gan starptautiskos festivālos – kopumā piecas animācijas filmas, divas dokumentālās filmas, divas spēles īsfilmas un divas pilnmetrāžas spēlfilmas.

Valmieras Filmu maratona laikā kafejnīcā Parks darbosies apgāda Mansards kino lasītava, kur būs iespējams palasīt žurnālus Kino Raksti un apgāda Mansards izdotās dzejas un prozas grāmatas.

Daugavpilī 13. oktobrī Latvijas Filmu maratons notiks kinoteātrī Silver Screen (Cietokšņa ielā 60) un tas būs izaicinājums gan maratona rīkotājiem, gan vietējiem kultūras dzīves organizatoriem, kuri brīdinājuši, ka Latvijā tapušās filmas daugavpilieši apmeklē ļoti kūtri. „Mēs ieguldīsim milzu pūles, lai uzrunātu daugavpiliešus, un skatīsimies, kas no tā visa sanāks," saka Latvijas Filmu maratona organizētāji. Tomēr arī Daugavpilī top pašu īsfilmas par dzimto pilsētu un vairākas no tām būs skatāmas arī Filmu maratona ietvaros; īpaši atzīmējama ir Ivara Utināna un Dmitrija Maskaļova filma "Papīra pilsēta" – vizuāli skaists darbs interesantā tehnikā. "Papīra pilsēta" oktobrī tiek demonstrēta arī LTV 1 ēterā.

Latvijas Filmu maratonu organizē Anša Epnera studija AVE sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Latvijas Televīziju.

Atgādinām, ka Latvijas filmu maratons turpināsies Kuldīgā 20. oktobrī, Ventspilī 21. oktobrī, Jēkabpilī 26. un 27. oktobrī, Siguldā 3. novembrī.

Vairāk par maratonu: http://www.kinogaisma.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV