Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Rīgās viesosies "Ļenkom" teātris

EasyGet.lv, 08.10.2012. 11:40

Maskavas teātris "Ļenkom", kas šajās dienās atzīmē 85 gadu jubileju, iepriecinās skatuves mākslas cienītājus Rīgā ar savu šīs sezonas spilgtāko izrādi „Glābjošie meli", kuru iestudējis ievērojamais kino un teātra režisors Gļebs Panfilovs.
Rīgās viesosies "Ļenkom" teātris

8. un 9. martā Dailes teātrī Gļebs Panfilovs, Inna Čurikova, labākie „Ļenkom" aktieri, "Solo tango orquestra" mūziķi un Rīgas skatītājiem jau no izrādes "Akvitānijas lauvene" pazīstamā mūziķu grupa "Patapan" piedāvās pārsteidzošu slavenā spāņu dramaturga Alehandro Kasonas lugas „Koki mirst stāvus" (Los árboles mueren de pie) interpretāciju.

Katra „Ļenkom" izrāde uzlūkojama kā ievērojams notikums kultūras dzīvē, bet tad, ja tapis kārtējais izcilo mākslinieku pāra – Gļeba Panfilova un Innas Čurikovas – kopdarbs, nav šaubu, ka tas būs grandošu aplausu cienīgs.

Lugas skatuvisko ietērpu un atmosfēru bagātina ne vien unikālas dekorācijas un kostīmi, bet arī dzīvā mūzika, kas organiski savijas ar intriģējošajiem sižeta pavērsieniem.

Darbība risinās Barselonā. Pagājuši 20 gadi, kopš nav redzēts dārgs cilvēks, pa šo laiku plaukuši glābjoši meli... Tie, protams, nāk gaismā, bet mīla mūža garumā izteikta Argentīnas tango dejā.

"Vai pieļaujami meli cēla mērķa vārdā? Vai ar meliem iespējams glābt cilvēku? Šos jautājumus mēs uzdevām sev, iestudējot izrādi. Nu mūsu darbs ir galā, atstājam tos skatītāju ziņā. Ceram, ka izrāde palīdzēs atrast pareizo atbildi," – saka Gļebs Panfilovs.

„Solo tango orquestra" ir ievērojamu starptautisku atzinību ieguvusi Krievijas tango mūziķu grupa – daudzu starptautisku tango festivālu oficiālais orķestris, kas uzvarējis vairākos nozīmīgos konkursos un šogad divu nedēļu ilgā viesturnejā sajūsminājis milongu apmeklētājus arī pašā tango dzimtenē – Buenosairesā.

Lugas autors Alehandro Kasona (1903 – 1965) bija viens no spāņu ietekmīgās avangarda literātu grupas „'27. gada paaudze" (Generación del 27) locekļiem. 1936. gadā, iestājoties Franko režīmam, daudzi spāņu intelektuāļi bija spiesti emigrēt. Alehandro Kasona devās uz Argentīnas galvaspilsētu, bet 1962. gadā atgriezās Spānijā.

„Glābjošie meli" pēc Alehandro Kasonas lugas „Koki mirst stāvus" motīviem.

Režisors: Gļebs Panfilovs;
Lomās: Inna Čurikova, Viktors Rakovs, Anna Zaikova, Anastasija Marčuka, Darja Makarova, Igors Koņahins, Aleksejs Piļakovs, Irina Serova, Jeļena Stepanova, Lilija Gaisina, Stepans Abramovs;
Muzikālais pavadījums: „Solo tango orquestra", „Patapan".

Foto: Skats no izrādes „Glābjošie meli". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV