Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kanālā FOX - Staigājošie miroņi un Divarpus vīr

EasyGet.lv, 08.10.2012. 15:07

Izklaides kanāls FOX turpina lutināt savus skatītājus, oktobra otrajā pusē piedāvājot apokaliptiskās drāmas „Staigājošie miroņi" un populārā komēdijseriāla „Divarpus vīri" pirmizrādes.

„Staigājošie miroņi" (3. sezona) būs skatāms no 15. oktobra ik pirmdienu plkst. 21:00.

Seriāls ir veidots pēc Roberta Kirkmana tāda pašā nosaukuma komiksa motīviem, un vēstī par kādu cilvēku grupu, kas pēc šausminoša apokaliptiska notikuma, cenšas izdzīvot zombiju apsēstā pasaulē. Stāsta galvenais varonis šerifs Riks Graims pēc smaga lodes ievainojuma un ilgstošas atrašanās komā, slimnīcā pēkšņi nāk pie samaņas, kur pārsteidzošā kārtā nav nedz mediķu, nedz apkalpojošā personāla – apkārt tikai vieni vienīgi gruveši.

Pamazām Riks apjauš, ka ir noticis kaut kas briesmīgs, un varu uz pasaules ir pārņēmuši dzīvi miroņi. Viņš izmisīgi cenšas atrast iespējami izdzīvojušo sievu Loriju un dēlu Karlu, lai būtu ar viņiem kopā un pasargātu no asinskārajiem zombijiem. Laika gaitā Riks sastop cilvēkus, kuriem arī ir izdevies izdzīvot šausminošajā notikumā un, pateicoties drošsirdībai un vēlmei palīdzēt līdzcilvēkiem, viņš kļūst par grupas līderi. Seriāla gaitā varoņu instinkts izdzīvot par katru cenu un savstarpējās nesaskaņas kļūst par krietni lielāku draudu, nekā viscaur uzglūnošie dzīvie miroņi...

Seriāls saņēmis septiņas TV un kino balvas (Emmy Awards (2011.g.), Golden Reel Award (2011. un 2012.g.), Amerikas Kino režisoru balva (2011.g.) u.c.), kā arī 27 nominācijas, tostarp, 68. Zelta Globusa balvai nominācijās labākā TV daudzsēriju drāma, kā arī saņēmis trīs nominācijas 63. Primetime Emmy Awards balvai.

„Staigājošo miroņu" galvenā varoņa Rika Graimsa atveidotājs ir angļu aktieris un režisors Endrjū Linkolns (Andrew Linkoln), kurš Latvijas skatītājiem vairāk pazīstams no filmas „Tāda ir mīlestība". 2001.gadā Linkolns tika nominēts prestižajai Lielbritānijas kino un televīzijas balvai par lomu dramatiskā komēdijā „Skolotāji" (Teachers). Taču savu zvaigžņu stundu viņš piedzīvojis atveidojot advokāta stažieri populārā telesabiedrības BBC seriālā „Tā dzīve" (This Life). Savā karjerā Linkolns ir spēlējis ne tikai kino, bet arī uz teātra skatuves, par ko izpelnījies izcilas Lielbritānijas kritiķu atsauksmes.

Endrjū Linkolna atveidotā varoņa sievas Lorijas tēlā iejutusies amerikāņu aktrise Sāra Veina Kellisa (Sarah Wayne Callies), kas Latvijas televīzijas skatītājiem plašāk pazīstama no seriāla „Izlaušanās". Tāpat kā viņas seriāla partneris, arī Sāra veiksmīgi ir spējusi apliecināt savas aktierprasmes gan TV, gan arī teātrī.

Interesants fakts, ka pavisam nesen klajā ir nākusi arī datorspēle „Staigājošie miroņi", kuras pamatā ir seriāla sižetiskā līnija. Spēlētājiem, gluži kā seriāla varoņiem, nākas cīnīties, lai izdzīvotu sarežģītajos apstākļos.

„Divarpus vīri" (1.-4.sezona) dubultsērijas būs skatāmas FOX kanālā trešdienās plkst. 19:00.

Situāciju komēdijseriāls „Divarpus vīri" ceļu televīzijas ekrānos aizsāka 2003. gadā un nu jau desmit sezonu garumā priecē savus skatītājus. Seriāla pamatā ir stāsts par kādu rūdītu vecpuisi vārdā Čārlijs Hārpers, pie kura uz dzīvi pārceļas viņa brālis Alans. Vīrietis ir tikko šķīries no savas egoistiskās sievas, kura ar advokātu palīdzību viņam ir atsavinājusi ģimenes māju un iedzīvi. Tā nu abi brāļi sāk kopdzīvi lepnā villā Malibu, pašā okeāna krastā. Nedēļas nogales un brīvdienas kopā ar seriāla galvenajiem varoņiem pavada Alana dēls Džeiks, kurš dzīves pieredzi spiests smelties no īgņas tēva un uzdzīvotāja onkuļa. Dažāda veida pārpratumos un smieklīgās situācijās atklājas vecpuišu dzīve, kuri neprātīgi vēlas satikt savu izredzēto, lai dzīvot ilgi un laimīgi.

Viens no pazīstamākajiem aktieriem ir galvenās lomas atveidotājs Čārlijs Šīns, kurš seriālā darbojās līdz pat 8. sezonai, kad viņu aizstāja talantīgais Eštons Kačers. 2010. gadā par šo faktu cirkulēja dažādas baumas un spekulācijas, taču, kā vēsta oficiālie paziņojumi, šādu soli seriāla veidotāji bija spiesti spert Šīna narkotiskās atkarības dēļ. Masu medijos izskanēja arī tāds fakts, ka seriāla veidotāju CBS piedāvātais honorārs 1 miljona ASV dolāru apmērā par katru sēriju, aktierim esot šķitis pārāk mazs.

Seriālā kā viesaktieri ir filmējušās tādas Holivudas zvaigznes kā Mailija Sairusa, Megana Foksa, Enrike Iglesias, Šons Pens, ZZ Tops un daudzi citi.

Atgādinām, ka vēl līdz 14.oktobrim, piedaloties FOX rīkotajā konkursā, ir iespēja laimēt ceļojumu divām personām uz Losandželosu. Vairāk informācijas par konkursu: www.Facebook.com/FoxLatvia.

FOX International Channels Latvijā piedāvā trīs lokalizētus kanālus – FOX, FOX Life un National Geographic Channel. Tas nozīmē, ka digitālās televīzijas klientiem šo kanālu pārraides ir pieejamas ar subtitriem latviešu un krievu valodā, kā arī kanālos iespējams izvietot Latvijas tirgum atbilstošas reklāmas.

Latvijā kanāls FOX pieejams pie tādiem televīzijas operatoriem kā Lattelecom, Baltcom, Izzi, Livas un Latnet TV.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV