Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejam - 20

EasyGet.lv, 15.10.2012. 12:50

Šogad Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs atzīmē 20 radošās darbības gadus un 20. oktobrī notiks šī gada radošās sezonas „Akmens. Cilvēks" svinīgs noslēgums.
Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejam - 20

Muzeja radošās sezonas noslēgums sāksies plkst. 14:00 ar albuma „Pedvāle 20" atvēršanu. Albums ir veidots kā mākslinieka Ojāra Feldberga personīgs stāsts par Pedvāles attīstību no 1991. gada līdz pat mūsu dienām. Mākslinieka komentāri un fotoattēli sniedz pārskatu par Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja dažādiem radošajiem procesiem gan mākslā, gan kultūras mantojuma saglabāšanas un attīstības jomās.

Kopš 2007. gada Ojāra Feldberga Pedvāles eksperimentālajā laukā savus akmeņus ir iestādījuši daudzi cilvēki no Latvijas un citām pasaules valstīm. Atzīmējot Pedvāles radošās darbības 20 gadus, šajā dienā tiek aicināti 20 Pedvālei nozīmīgi cilvēki iestādīt 20 akmeņus.

Šajā dienā tiks iestādīts arī akmens no Afganistānas ar tajā nodotajiem karavīru vēstījumiem. Akmeni no Afganistānas atveda Latvijas Radio žurnāliste Ina Strazdiņa, kura, viesojoties pie latviešu karavīriem Meimanā, savukārt iestādīja tur akmeni no Latvijas, kuram vēstījumi tika nodoti Pedvālē.

Radošās sezonas noslēguma pasākums notiks jebkuros laika apstākļos, un to veicinās akmeņu tēja, akmeņu uzlējums, uzkodas uz akmeņiem, kā arī „Instrumentālais duets Akmens un Mūzika".

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja darba laiks: katru dienu 10:00 – 18:00.

Foto: Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja eksponāts. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV