Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Rīgā demonstrēs "Future Shorts" rudens programmu

EasyGet.lv, 15.10.2012. 15:39

19. oktobrī plkst. 19:00 Rīgas Mazajā teātrī, Stabu ielā 18a, tiks prezentēta "Future Shorts" īsfilmu kinofestivāla rudens programma "Mīlestība pret dzīvi".

Filmu seansa apmeklētāji varēs ne tikai noskatīties filmas, bet arī nobalsot par viņuprāt labāko filmu, kura noslēgumā tiks apbalvota ar skatītāju simpātiju balvu.

Future Shorts rudens programmā nav cīniņu un supervaroņu. Visu piedāvāto filmu varoņi – reāli cilvēki, visiem patīkami un pazīstami, dažreiz neaizsargāti, taču viņiem visiem piemīt iekšējais spēks. Pateicoties tam, viņi pārvar parastās ikdienas problēmas un kļūst par uzvarētājiem. Tēvs, futbola fans, vēlas salīgt mieru ar nesabiedrisko dēlu-muzikantu. Visparastākais balons kļūst par cilvēku dabas pētnieku. Slavens mākslinieks nodedzina visus savus darbus un zvēr "nekad vairāk neveidot garlaicīgu mākslu".

Programmā iekļautās filmas ir uzvarējušas starptautiskos festivālos – Kannās, Oskara prēmija, BAFTA, Sundance, Tribeca, Berlinare. Festivāla ietvaros ir atlasīti labākie veikumi no īsfilmu klāsta 2010.-2012. gadu periodā un atspoguļo pasaules mēroga īsfilmu žanru visā tā daudzveidībā.

Šoreiz Future Shorts demonstrēs piecas labākās īsfilmas, to garums no vienas līdz divdesmit minūtēm, visa programma ilgs vienu stundu un divdesmit minūtes.

Future Shorts kinofestivāls norisinās vairāk nekā 50 pilsētās un 20 valstīs, un katru gadu piesaista aizvien lielāku auditoriju. Šobrīd, kinofestivāla auditorija ir vairāk nekā pusmiljonu skatītāju visā pasaulē.

Future Shorts Film Festival 2012 rudens programma:

Café Regular, režisors - Ritesh Batra, Kaira/ 2011/ Drāma
A Brief History Of John Baldessari, režisors - Ariel Schulman & Henry Joost, ASV/ 2012/ Dokumentāla filma
Rite, režisors - Michael Pearce, Lielbritānija/ 2010/ Drāma
The Black Baloon, režisors - Ben Safdie & Joshua Safdie, ASV/ 2012/ Komēdija
Auf Der Strecke (On The Line), režisors - Reto Caffi, Vācija/ 2007/ Drāma

Par Future Shorts festivālu - http://www.futureshorts.com/index.php?site=1

Biļešu pārdošana www.ticketpro.lv festivāla sadaļā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV