Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Ielu mākslinieks Kiwie Rīgā atklās izstādi

EasyGet.lv, 17.10.2012. 16:09

Kaņepes Kultūras centrs svētdien, 21. oktobrī, plkst. 13.00 aicina uz starptautiski atpazīstamā ielu mākslinieka Kiwie urbānās mākslas izstādes „Steal Me!" atklāšanu, informē Kristīne Hlevinska. Kā to ļauj noprast nosaukums, mākslinieks ievedīs izstādes skatītājus pasaulē, kurā viegli iztēloties gandrīz notikušu vai patiešām notikušu zādzību.
Ielu mākslinieks Kiwie Rīgā atklās izstādi

Visu intriģējošu padara fakts, ka izstādes formāts un norises ilgums nav zināms un netiek atklāts nevienam. Mākslinieks sola vienīgi to, ka svētdien notiekošais būs kas trakoti krāsains.

Latviešu izcelsmes ielu mākslinieks Kiwie ir pazīstams kā viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka zīmēt tēlus uz sienām – character – šajā gadījumā vienu no atpazīstamākajiem ielu simboliem Rīgas pilsētā. Mākslinieks starptautisku atpazīstamību ir ieguvis ar deviņus metrus augstiem pirātu zīmējumiem uz Ziemeļvelsā jau 33 gadus pietauvota veca „Duke of Lancaster" lainera, kas šobrīd kļuvis par populāru apskates objektu.

Grafiti jau no sākotnes līdz pat mūsdienām apvij diskusijas par tā klasificēšanu – māksla vai vandālisms. Lai cik nepieņemama dažreiz ielu māksla un tās izpausmes var kādam šķist, tomēr tā ir kļuvusi par neatņemamu urbānās kultūras parādību visā pasaulē un bieži vien komentē aktualitātes valsts ekonomiskajā, politiskajā un sociālajā dzīvē. Katrs no grafiti māksliniekiem rada savas personīgās piezīmes un nereti tās nav tik globāla rakstura, taču Kiwie mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību grafiti kultūrai un tās attiecībām ar pilsētvidi, proti, pievērst uzmanību legālas zīmēšanas iespēju trūkumam, kas arī mazinātu ļaunprātīgu objektu apzīmēšanu jeb tā saukto vandālisko grafiti.

Atklāšanas pasākums „Steal Me!" notiks Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15. Ieeja pasākumā - bez maksas.

Foto: Kiwie veidots grafiti. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV