Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Līga Liberte iestudē dejas izrādi „Mēs esam ceļotāji"

EasyGet.lv, 19.10.2012. 12:15

Novembrī Rīgā un Ādažos uz laikmetīgā džeza dejas izrādi „Mēs esam ceļotāji" aicina Līgas Libertes dejas teātris. Šī ir horeogrāfes ceturtā veidotā izrāde.
Līga Liberte iestudē dejas izrādi „Mēs esam ceļotāji"

Laikmetīgā džeza dejas izrādē „Mēs esam ceļotāji" piedalīsies 13 dejotāji, un to paspilgtinās speciāli veidotas video projekcijas. Līgas Libertes dejas teātra trupa ir veidota no spēcīgākajiem džeza deja studijas „Body and Soul" dalībniekiem. Izrādes laikā savas kompozīcijas izpildīs jaunā komponiste un dziedātāja Marta Ritova, kuras smeldzīgā mūzika īpaši papildina izrādes filozofisko un emocionālo noskaņu.

Horeogrāfe Līga Liberte savās dejas izrādēs atklāti ieliek savu attieksmi un pārdzīvojumus. Šī dejas izrāde būs dziļi personiska, jo tiek veltīta diviem tuviem pāragri no dzīves aizgājušiem cilvēkiem. "Es tūlīt nomiršu... es savādāk nevaru; lai dzīvotu, man ir jānomirst... un tur es satikšu tevi". Horeogrāfe tic, ka „ar cilvēka piedzimšanu nekas nesākas un ar viņa nāvi nekas nebeidzas. Dvēsele ceļo mūžīgi. Tā ir gaisma, vibrācija un mīlestība". Jaunā dejas izrāde "Mēs esam ceļotāji" ir iecerēta kā gaiša filozofiska saruna ar skatītāju, dejas valodā pieskaroties dvēseles nemirstības tēmai. „Šī izrāde galvenokārt būs par mīlestību. Īstu. Un mūžīgu," saka Līga Liberte.

Jaunajā izrādē Līgai Libertei nozīmīgi šķiet izdejot arī mirkļa apturēšanas stāstus. Noteiktos dzīves brīžos – kaislību virpuļos, laimes un mīlestības apskāvienos ikviens no mums ir piedzīvojis mirkli, kad gribas to apturēt...
Līga Liberte ir Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas nodaļas absolvente, džeza deju studijas „Body and Soul" un Līgas Libertes dejas teātra vadītāja un viena no spēcīgākajām džeza dejas speciālistēm Latvijā. Viņa regulāri turpina paaugstināt savu kvalifikāciju ārzemēs – Lielbritānijā, Francijā un ASV.

Dejas izrādes „Mēs esam ceļotāji" pirmizrāde notiks Dailes teātra Mazajā zālē 4. novembrī plkst. 15:00 un 18:00. Izrādi būs iespējams redzēt arī Ādažu Kultūras centrā 10. novembrī plkst. 18:00.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācija: http://www.facebook.com/LigasLibertesDejasTeatris un http://www.bodyandsoul.lv/

Foto: Skats no dejas izrādes "Mēs esam ceļotāji". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV