Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Dejotājas vienojas projektā "Jaunā Zeme"

EasyGet.lv, 22.10.2012. 10:24

Dažādu žanru dejotājas ir vienojušās ķermeņa valodas vēstījumā par dabas skaistumu un tās neaptveramo daudzveidību.

Projekta mērķis ir atgādināt cilvēkiem, cik svarīga ir katra mūsu attieksme pret zemi, kuras sastāvdaļa esam. Cilvēkā slēpjas neizsīkstoši spēka resursi, kuriem piemīt vara ne tikai iznīcināt un graut, bet arī attīrīt, radīt un atbrīvot. Dejā vijas dažādi stāsti: par cilvēku nevīžīgu attieksmi pret dabu un mūsu zemi. Nevīžība liedz dzimt harmonijai un mīlestībai... Par pamatelementiem - zemi, uguni, ūdeni un gaisu - kā pieņemt un sajust to, kas ir daļa no mums - cik svarīgi ir apzināties, ka cilvēks ir daba, bet daba - cilvēks, kā arī par sievišķās enerģijas spēku, mīlestību, labvēlību un tās pirmavotu – dievieti Taru.

Projekta idejas autore un horeogrāfe ir Premal Madīna - dejotāja, pedagoģe un horeogrāfe ar starptautisku pieredzi. Pēdējos 7 gadus viņa dzīvojusi Indijā un mācījusies Kavitas Dvibedi Odissi Akadēmijā, Ņū Delī. Viņai ir spēcīgas zināšanas kā Odissi dejas praksē, tā arī teorijā. Kopā ar savu skolotāju viņa ir uzstājusies dažādos Indijas festivālos, kā arī neskaitāmās konferencēs visā Indijā un koncertos Rīgā un Almatā, Kazakstānā.

Kopā ar Premal Madīnu šajā projektā piedalās talantīgi dejotāji no Rīgas: Ieva Ozolina, Sintija Abreniete un Tanita Trubina, Olga Kogane, Gints Dancītis, kā arī pāris dejotāju no Indijas Aviks Parkors un Debi Mandala. Lai arī katra no viņām pārvalda citu deju žanru, projekta "Jaunā Zeme" mērķis un ideja ir viņas savedis kopā, bet Odissī deja- ķermeņa valoda, kas ļauj šajā mērķi un idejā dalīties savā starpā un nest to pasaulē..

Vakara otrajā daļā Premal Madīna ievadīs skatītājus mistiskajā austrumu pasaulē, gan sievišķīgajā Indian Fusion dejas izpildījumā, gan jautrajā Bolivudas filmu deju ritmā.

Dejas izrāde notiks 13. novembrī plkst. 19:00 klubā Artelis - Gandrīz teātris, Blaumaņa ielā 32.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un Bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV